nieuws

Ambtenaren Rotterdam bevestigen angstcultuur op werkvloer

Stadhuis Rotterdam
Stadhuis Rotterdam © Tom van Vark
Op zeker twee afdelingen binnen de gemeente Rotterdam heerst een angstcultuur. Medewerkers van de clusters Stadsontwikkeling en Maatschappelijke Ontwikkeling hebben tegen de Ondernemingsraad (OR) gezegd dat ze rondlopen met een onveilig gevoel.
Dat schrijft het college van Rotterdam dinsdag in een brief aan de gemeenteraad. Op verschillende afdelingen binnen de gemeente zijn gesprekken geweest. Aanleiding waren
. Die constateerde dat ambtenaren zich steeds onveiliger voelen.
Bij Stadsontwikkeling zeggen medewerkers dat er een onveilige werksfeer hangt. De druppel die de emmer deed overlopen was het wegsturen van een topambtenaar vanwege de miljoenenfraude rondom het pand van voormalig poppodium Waterfront.
Ambtenaren van Maatschappelijke Ontwikkeling erkennen dat ook zij een onveilig gevoel op de werkvloer ervaren. Volgens de OR komt dat onder meer door reorganisaties en een hoge werkdruk.
Het gemeentebestuur van Rotterdam gaat komende tijd in gesprek met Stadsontwikkeling om ervoor te zorgen dat medewerkers zich veiliger voelen.
Ook is een groot Medewerkers Tevredenheidsonderzoek (MTO) gedaan. Hierin zijn medewerkers bevraagd over onder meer werkdruk, veiligheid en sfeer op de werkvloer. De resultaten van het MTO worden in het eerste kwartaal van 2017 bekend.