nieuws

Elia: 'Geen zin om in Den Haag gepest te worden'

Eljero Elia wil woensdag in de achtste finales van het KNVB-bekertoernooi met Feyenoord winnen van zijn oude club ADO Den Haag. ''Ik heb geen zin om in Den Haag te komen en mensen mij gaan pesten'', aldus de 29-jarige aanvaller.
Elia doorliep de jeugdopleiding van ADO Den Haag en maakte net als zijn teamgenoot Jens Toornstra bij de Hagenezen zijn debuut in het betaald voetbal. Het duel met de ploeg van trainer Željko Petrović is voor Elia daarom bijzonder. ''Al m'n vrienden komen uit Den Haag. Ik woon zelf nog in Den Haag. Het is gewoon een speciale wedstrijd voor mij'', zegt de vleugelspeler tegenover
RTV Rijnmond.


De Oranje-international maakte in het seizoen 2005-2006 zijn eredivisiedebuut bij ADO Den Haag. Hij speelde daar twee seizoenen en scoorde vijf keer.
De linksbuiten kampte in het begin van het seizoen met schouderblessure. Na ruim twee maanden van afwezigheid kon Elia zijn rentree maken bij Feyenoord. Na zijn terugkeer was de aanvaller niet altijd gelukkig in zijn acties. In de laatste weken is Elia met zijn dribbels steeds gevaarlijker en lijkt hij zijn vorm steeds meer te vinden. ''Ik moet over de drempel heen dat ik geen pijn meer ga krijgen en ik ben daar nu'', verklaart Elia.
Feyenoord speelt woensdagavond om 20:45 uur tegen ADO Den Haag. Het duel is live te volgen via Radio Rijnmond. Sinclair Bischop en Dennis van Eersel doen verslag van de wedstrijd in de Kuip.