Sliedrechtse Kerkbuurt niet langer autovrij

Het is gedaan met de autovrije winkelstraat van Sliedrecht. De gemeenteraad heeft dinsdagavond met één stem verschil ingestemd met een opknapbeurt van de Kerkbuurt. Gevolg is dat er over een paar jaar auto's rijden.
Voorstanders zeggen dat opknappen nodig is om het gebied dynamischer en aantrekkelijker te maken. Tegenstanders, onder wie veel winkeliers van de wandelpromenade, zeggen dat autoverkeer niets toevoegt en alleen maar gevaarlijk is.

PRO Sliedrecht verdeeld
De PvdA en het CDA stemden tegen het plan om de Kerkbuurt niet meer autovrij te laten. De VVD en de SGP stemden voor.

Van PRO Sliedrecht stemde alleen fractievoorzitter Timo Pauw in met de plannen. De andere vier raadsleden van de partij zijn tegen. Pauw zei dat alle leden hun eigen afweging mogen maken en dat zijn stemgedrag geen politieke gevolgen zal hebben.

De stem van Pauw was uiteindelijk de beslissende stem. De voorstanders haalden daarmee genoeg steun binnen voor de herinrichting van de Kerkbuurt.

Ondernemers in verzet
De belangenvereniging en de winkeliers verzetten zich al jaren tegen de plannen. Volgens de winkeliers zijn ook de meeste klanten tegen autoverkeer op de Kerkbuurt.

De voorzitter van de winkeliersvereniging Anne de Vries heeft geen idee waarom het college de plannen wil doorzetten, ondanks het verzet. Duidelijk is wel dat het nog jaren duurt voordat auto's in de straat rijden. "We zullen alle mogelijkheden aangrijpen om in beroep te gaan", zeggen de winkeliers.
Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: