nieuws

Rotterdamse wethouder Langenberg wint Groene Pluim

Pex Langenberg
Pex Langenberg
Wethouder Pex Langenberg van Rotterdam heeft dinsdagavond de Groene Pluim gekregen. Het Rotterdams Milieucentrum reikt de prijs jaarlijks uit aan de "Groenste overheidsdienaar".
Langenberg gaat volgens het centrum als wethouder op het gebied van luchtkwaliteit verder dan al zijn voorgangers. "Hij durft echt stappen te nemen", aldus de jury.
Groene Vogel
Het Rotterdams Milieucentrum zette ook twee vrijwilligers in het zonnetje. Lex Stello en Jaap Faber kregen als voorzitters van twee bewonersverenigingen de Groene Vogel Vrijwilligersprijs 2016.
Beiden hebben zich volgens de jury hard ingezet voor verduurzaming van hun flatgebouwen in Delfshaven en IJsselmonde. Ze zorgden bijvoorbeeld voor led-verlichting en zonnepanelen. De twee vrijwilligers kregen hun prijs uit handen van Pex Langenberg.
Prijs
De Groene Pluim wordt sinds 2005 uitgereikt. De prijs werd eerder gewonnen door onder anderen Kees van Oorschot, stadslandbouwambtenaar bij de gemeente, en Jan Rotmans, professor Transitiekunde aan de Erasmus Universiteit.
Vrijwilligers van onder meer de Voedseltuin en de Carnissetuin in Rotterdam sleepte eerder de Groene Vogel in de wacht. Die prijs wordt sinds 2004 uitgereikt.