ARCHITECTUUR

Wordt deze 29,5 meter hoge loopbrug over de Coolsingel dé nieuwe publiekstrekker van Rotterdam?

De route van de Rooftop Walk, inclusief de loopbrug over de Coolsingel
De route van de Rooftop Walk, inclusief de loopbrug over de Coolsingel © Rotterdamse Dakendagen
Na De Trap bij Rotterdam Centraal een aantal jaar geleden, krijgt Rotterdam deze maand een nieuwe publiekstrekker. Tussen de daken van het World Trade Center en de Bijenkorf, boven de Coolsingel dus, wordt namelijk een loopbrug geplaatst. Liefhebbers kunnen op die manier een rondje wandelen over de Rotterdamse daken - op bijna dertig meter hoogte.
De loopbrug is geplaatst in het kader van de Rotterdam Rooftop Walk, onderdeel van de Rotterdamse Dakendagen op 3, 4 en 5 juni. Het ontwerp is in samenwerking met architectenbureau MVRDV, dat eerder ook verantwoordelijk was voor het ontwerp van De Trap bij het Groothandelsgebouw.
Het evenement moet bezoekers een toekomstbeeld van de stad bieden, waarin daken volop worden benut. De daken van het WTC, de Bijenkorf en Q-Park zijn voor de gelegenheid ingericht als tentoonstelling. Daarnaast geeft de luchtbrug over de Coolsingel een uitzicht dat alleen tijdens de Rooftop Walk te bekijken is.

Zestig meter lange brug

De wandeling begint op een trap op het Beursplein en brengt bezoekers naar het dak van het WTC. Via de zestig meter lange luchtbrug komen mensen op het dak van de Bijenkorf terecht. Via het dak van Q-Park wordt afgedaald naar de Aert van Nesstraat en staan bezoekers weer met beide benen op de grond.
De Rooftop Walk is van 26 mei tot en met 24 juni, dagelijks van 10:00 uur tot 20:00 uur. Een tour over de daken duurt ongeveer drie kwartier. Bezoekers dienen wel van tevoren een ticket online te kopen; dat is vanaf donderdag mogelijk.

Het Podium

Naast de Rooftop Walk is er ook een tijdelijk uitkijkpunt en stadspodium boven Het Nieuwe Instituut, eveneens ontworpen door architectenbureau MVRDV. Het gaat om Het Podium, een neon roze installatie met een buitentrap. In het kader van de Rotterdam Architectuur Maand worden daar de hele maand juni evenementen georganiseerd. Dit uitkijkpunt is gratis te bezoeken via een lift of de gigantische trap langs de gevel van het instituut.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl