BUREAU RIJNMOND

Poolse supermarkt binnen week tweemaal overvallen

De overvallers in de supermarkt
De overvallers in de supermarkt © Bureau Rijnmond
Een Poolse supermarkt wordt binnen een week tweemaal overvallen. De eerste keer door één man. Een paar dagen later door dezelfde man en een handlanger. Er zijn beelden van beide overvallen, maar de daders hebben wel bivakmutsen op.
Supermarkt Pscczolka aan de Boergoensevliet in Rotterdam-Charlois krijgt op dinsdagavond 22 februari rond 21.00 uur bezoek van een man die in eerste instantie in het Nederlands om sigaretten vraagt.
Eén van de medewerkers ziet dat hij een vuurwapen tussen zijn broeksband heeft gestoken. Korte tijd later bedreigt hij daarmee ook de medewerker en eist geld.
Als de kassa open is buigt hij zich voorover en pakt ook zelf geld uit de lade. Op dat moment is te zien dat hij een rode onderbroek draagt. Verder heeft hij die avond een blauwe spijkerbroek met scheuren aan.
Op maandagavond 28 februari omstreeks 20.45 uur komt deze gewapende overvaller terug met een partner. Ze grissen dit keer niet alleen geld uit de kassa, maar ze nemen ook een aantal artikelen mee, waaronder sigaretten, die verdwijnen in een zwarte tas met witte opdruk. Bovendien krijgt een medewerker een klap van één van de overvallers.
Op de camerabeelden is te zien dat een overvaller stuntelig te werk gaat. Hij heeft dikke winterhandschoenen aan en heeft daardoor moeite om het geld uit de kassa te halen en in de zakken van zijn jas te proppen. Dus vallen er biljetten op de grond. Ze vluchten uiteindelijk richting de Bethelkerk.
Wie herkent de mannen of wie heeft iets opvallends gezien rondom het tijdstip van de overvallen?
Bel met de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl