nieuws

Dordts ziekenhuis in de clinch met verzekeraar CZ

Het Albert Schweitzer Ziekenhuis
Het Albert Schweitzer Ziekenhuis
Het Albert Schweitzer Ziekenhuis en zorgverzekeraar CZ hebben onenigheid over de hoogte van de zorgvergoeding in 2017. CZ benadrukt dat hun klanten na 1 januari wel gewoon terecht kunnen in het ziekenhuis en hun declaraties vergoed krijgen.
Alle verzekeraars betalen komend jaar meer aan het ziekenhuis, omdat het aantal behandelingen en de kosten stijgen. Alleen met CZ wordt nog onderhandeld, zo erkennen beide partijen. Omdat 2017 nu snel naderbij komt, is onrust ontstaan.
"Het is vervelend, want we krijgen hier veel vragen over van klanten van CZ", zegt Frank van den Elsen van het Albert Schweitzer Ziekenhuis: "wij sturen die mensen uiteraard door naar hun verzekeraar."
"De onrust is niet nodig", zegt Marie-José van Gardingen van CZ; "want op 19 november hebben al onze klanten al een brief gekregen, waarin staat dat ze ook na 31 december gewoon naar dat ziekenhuis kunnen en hun kosten vergoed krijgen."
Beide partijen betreuren ook de commotie. "We komen er vast wel uit", verwacht de woordvoerster van CZ; "want één miljoen euro is een relatief klein bedrag voor een bedrijf met een omzet van acht miljard euro per jaar. Maar wij onderhandelen nog."
CZ is met 3,5 miljoen klanten één van de grootste zorgverzekeraars van ons land. Ziekenhuizen krijgen een soort jaarbudget waarvoor ze alle verrichtingen voor alle klanten van een verzekeraar moeten verrichten. Dit jaar moest er in veel ziekenhuizen 'geld bij'.
Ook het Albert Schweitzer Ziekenhuis had daar last van. "Dan is simpelweg meer geld nodig", zegt Van den Elsen en dat is erkend door alle verzekeraars, behalve CZ. "Dat gaan we samen oplossen", zegt Van Gardingen, "en onze klanten merken daar niets van."