DIERGAARDE BLIJDORP

Bizarre video: zeeleeuw springt tot grote schrik van omstanders bijna uit metershoog verblijf Blijdorp

De zeeleeuw op de rand van zijn verblijf
De zeeleeuw op de rand van zijn verblijf © Still video
Bezoekers van Diergaarde Blijdorp kregen een paar weken geleden de schrik van hun leven. Vlak voor een schoolklas van het Gemini College uit Lekkerkerk sprong opeens een Californische zeeleeuw op de glazen scheidingswand van zijn verblijf. Het dier leek op deze manier te ontsnappen, maar plonsde toch weer terug het water in.
Op beelden die de middelbare school zelf naar buiten bracht, is te horen hoe de leerlingen in paniek gillen na de vrij intimiderende verschijning van de zeeleeuw. Een woordvoerder van Diergaarde Blijdorp vertelt dat de nog naamloze zeeleeuw 'jong en baldadig' was en daardoor terecht werd gewezen door Nick, een oudere zeeleeuw. "Uit baldadigheid sprong hij op de rand van het verblijf."
Inmiddels de jonge zeeleeuw apart gezet, waar hij het 'trucje' niet kan herhalen, vertelt de woordvoerder. Ook zal hij het Rotterdamse dierenpark binnenkort verruilen voor een ander dierenpark. Die verhuizing stond al op de planning. De woordvoerder laat ook weten dat er plannen zijn om de ruit van de binnenkant af te randen, zodat andere zeeleeuwen niet meer op de ruit kunnen komen.
Kijk hier naar de beelden: