DORDRECHT

Opnieuw geen kerstmarkt in Dordrecht, maar wel een maand lang festiviteiten

De kerstmarkt in Dordrecht
De kerstmarkt in Dordrecht © Rijnmond
Dordrecht zal in 2022 opnieuw geen kerstmarkt organiseren. De gemeente Dordrecht betwijfelt of zo'n groot evenement gewoon doorgang kan vinden of dat er straks rekening met nieuwe coronamaatregelen gehouden moet worden. Wel keren de Dordtse Decemberdagen terug.
Door de kerstmarkt te schrappen, willen de organisatoren de Dordtse Decemberdagen een eerlijke kans geven. De eerste twee edities van de Dordtse Decemberdagen werden beknot door coronamaatregelen. Nu verwachten de gemeente, Dordrecht Marketing & Partners en de POBD (ondernemers in de binnenstad) in 2022 voor het eerst het complete programma uit te voeren. Het doel: de binnenstad van Dordrecht in de feestmaand extra gezellig en aantrekkelijk maken en daarmee het bezoek stimuleren.
"Als we nu eindelijk het volledige programma kunnen draaien, dan doen we een nuttige ervaring op die kan helpen bij de toekomstige ideeën voor de evenementen in december. Onze stad heeft alle ingrediënten voor een ultieme sfeervolle feestmaand vol beleving", zegt wethouder Maarten Burggraaf.

Eindelijk een compleet programma

Komende december zal er opnieuw extra winterverlichting zijn in de binnenstad, extra aankleding, meer kerstbomen, bijzondere lichtprojecten, straatartiesten, een lichtdwaal- en wandelroute, rondvaarten en drie locaties met een inpakservice.
"De afgelopen twee jaren waren de eerste reacties heel positief, zegt Burggraaf. "Met name de lichtroute Dwaalspoor trok duidelijk veel bezoekers, maar helaas was de horeca toen beperkt tot afhalen vanwege de coronamaatregelen. Dat kan dit jaar dus nog veel aantrekkelijker worden."
POBD-voorzitter Arien van Pelt denkt dat velen kunnen profiteren van de Dordtse Decemberdagen. "Winkels, horeca, cultuur, maar natuurlijk vooral de bezoekers zelf." Ook directeur Gerben Baaij van Dordrecht Marketing ziet de kansen. "De Dordtse binnenstad geeft een unieke sfeer, juist in de donkere dagen van het jaar. Zelfs met beperkingen konden we de potentie van de Dordtse decemberdagen al zien." De reden dat de Dordtse Decemberdagen wel doorgaan en de kerstmarkt niet, is dan ook dat de organisatie veel flexibeler kan zijn met dit evenement bij eventuele coronamaatregelen.
De Dordtse Decemberdagen vinden plaats van 9 december tot en met 8 januari.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl