nieuws

Makkelie schrijft arbitrale historie op WK voor clubteams

De Dordtse scheidsrechter Danny Makkelie heeft tijdens het WK voor clubteams in Japan gezorgd voor een primeur. Op advies van de Nederlandse videoscheidsrechter gaf arbiter Viktor Kasai voor het eerst in de geschiedenis op een internationaal toernooi een strafschop met de hulp van een videoreferee.
In de 33ste minuut van de halve finalewedstrijd tussen Kashima Antlers en Atlético Nacional werd er bij een indraaiende vrije trap van Kashima Antlers een Japanse speler neergehaald door een speler van Atlético Nacional. Dit werd niet gezien door de Hongaarse scheidsrechter. Nadat Makkelie de videobeelden had bestudeerd gaf hij een seintje aan zijn collega om de bal op de stip te leggen. Kasai liep naar de zijkant en besloot daarna om een penalty toe te kennen.
Tijdens het WK voor clubteams wordt er voor het eerst op een internationaal voetbaltoernooi gewerkt met een videoreferee. Makkelie is één van de zeven videoscheidsrechters die actief zijn op het internationale toernooi.
Bekijk hierboven de reportage van Makkelie waarin hij tegenover RTV Rijnmond vertelt over zijn aanstelling als videoscheidsrechter voor het WK voor clubteams