nieuws

Petitie tegen uitbreiding Rotterdam Airport

Rotterdam The Hague Airport (archieffoto)
Rotterdam The Hague Airport (archieffoto)
Omwonenden van Rotterdam The Hague Airport zijn een petitie gestart tegen de uitbreiding van het vliegveld. De eerste mensen hadden woensdagmiddag hun handtekening gezet.
De
is een van de acties waar tegenstanders aan mee kunnen doen. Naast de handtekeningenactie kunnen ze zich ook aansluiten bij de vereniging Bewoners tegen Vliegtuigoverlast Rotterdam Airport of zelf een brief sturen naar de gemeente.
Er wordt al lang gesproken over of Rotterdam The Hague Airport groter moet worden. Voorstanders vinden dat uitbreiding goed is voor de economie. Luchtvaartmaatschappijen willen graag naar Rotterdam vliegen, maar dat kan nu vaak niet omdat het maximaal aantal vluchten is bereikt.
Tegenstanders zien uitbreiding van de luchthaven totaal niet zitten, omdat ze bang zijn voor geluidsoverlast. Ook maken ze zich zorgen over de luchtkwaliteit.
Een nieuw kabinet moet volgend jaar de knoop doorhakken over uitbreiding van Rotterdam The Hague Airport. Staatssecretaris Dijksma heeft eerder gezegd dat ze alleen instemt met uitbreiding als daar in de regio voldoende draagvlak voor is.