nieuws

Kortsmit: 'Beker net zo belangrijk als de competitie'

Voor Sparta-doeman Roy Kortsmit is het bekerduel donderdagavond tegen Heracles Almelo net zo belangrijk als de competitiewedstrijd van zondag met ADO Den Haag. ''Wij willen zo hoog mogelijk eindigen in de beker en de competitie'', aldus de 24-jarige Kortsmit.
Ook aanvaller Thomas Verhaar ziet de confrontatie in Almelo zeker niet als een tussendoortje. ''Ik denk dat wij geen onderscheid maken in welke wedstrijd belangrijk is en welke minder belangrijk is. Het zijn allebei wedstrijden waar we gaan proberen ons spel te verbeteren en proberen te winnen. De kwartfinale halen is net zo belangrijk als drie punten'', aldus de aanvaller van Sparta.
ADO-aanvoerder Tom Beugelsdijk liet woensdag aan de NOS weten dat hij in tegenstelling tot Kortsmit en Verhaar het duel met de nummer twaalf van de competitie honderd keer belangrijker vindt dan de bekerwedstrijd van woensdagavond in de Kuip tegen Feyenoord. ADO Den Haag staat na zestien wedstrijden op de vijftiende plek.
Sparta is na een sterke seizoenstart bezig aan een mindere reeks wedstrijden. Zo wist de ploeg van trainer Alex Pastoor de laatste vier duels niet te winnen en was het vertoonde spel niet altijd even goed. ''Het is duidelijk dat we niet zoveel kansen creëren en dat we iets teveel weggeven achterin, maar ik denk niet dat we nu ineens hele andere dingen moeten gaan doen'', aldus Kortsmit.
Sparta speelt donderdagavond om 20:45 uur in de achtste finales van KNVB-beker tegen Heracles Almelo. Deze wedstrijd is live te volgen via Radio Rijnmond. Verslaggever Clay Ruperti doet verslag van het duel in Almelo.