nieuws

Cabaretier Richard Groenendijk 14 keer op de planken in eigen stad

De Rotterdamse cabaretier Richard Groenendijk staat de komende weken maar liefst veertien keer in het Oude Luxor Theater. Met de speciale muziekvoorstelling 'Midden in de Winternacht' staat hij tot en met de kerstdagen op de planken.
Samen met een een zevenkoppige band, een accordeonduo en Mylène d'Anjou zingt Groenendijk liedjes van artiesten die hem zijn hele leven lang hebben geïnspireerd. Dat varieert van Charles Aznavour en Toon Hermans tot Liza Minnelli. In de show zitten ook gastoptredens van Groenendijks alter ego Jopie Parlevliet.
De Rotterdammer stond afgelopen jaren met cabaretvoorstellingen in de theater. Maar de wens om een liedjesprogramma te maken was er al lange tijd. De show is uitgegroeid tot een grotere productie dan hij vooraf in gedachte had.
Alternatief
Het is een alternatief voor alle kerstmarkten en kerstconcerten. Volgens Groenendijk spreekt dat het publiek aan, omdat ze behoefte hebben aan warmte in deze tijden. "Ik geloof echt dat we een koudere tijd tegemoet gaan met Trump en zoals Wilders in de peilingen staat."
De show 'Midden in de Winternacht' is van 13 tot en met 26 december te zien. Een nieuwe cabaretvoorstelling van Groenendijk staat gepland voor het najaar van 2017.