nieuws

ASWH door AZ uitgeschakeld in bekertoernooi

AZ - ASWH
AZ - ASWH
De amateurs van ASWH hebben woensdag niet voor een stunt kunnen zorgen in de KNVB-beker. In de achtste finale ging de ploeg uit Hendrik-Ido-Ambacht onderuit bij eredivisionist AZ. Door goals van Robert Mühren en Fred Friday werden de Ambachters in Alkmaar met 2-0 verslagen.
Zoals verwacht was AZ de bovenliggende partij in het AFAS Stadion. Het team dat afgelopen zondag nog met 4-0 werd geklopt door Feyenoord wist echter geen bijzonder grote kansen te creëren. ASWH-doelman Stef Doedee werd een aantal keren getest, maar kwam niet in de problemen. In de slotfase van de eerste helft waren de bezoekers wel dichtbij, maar een kopbal van Jesper van den Bosch werd van de lijn gehaald.
Pal voor rust was het toch raak voor AZ. De bal kwam terecht bij Robert Mühren, die uit de draai met links in de bovenhoek schoot: 1-0. In de tweede helft werd Doedee vaker aan het werk gezet. Aan de andere kant deelde ASWH - uitkomend in de derde divisie van het amateurvoetbal - bij vlagen een speldenprikje uit, maar echt gevaarlijk wist het niet te worden.
Uiteindelijk was het Fred Friday die onder meer onder toeziend oog van vele ASWH-fans vlak voor tijd het duel in het slot gooide. Hij profiteerde van een fout in de defensie van de formatie van coach Jack van den Berg.