CHRISNATUURLIJK

Helemaal wild met Chris Natuurlijk van 7 mei

Veld met madeliefjes
Veld met madeliefjes © Rijnmond
Begin je zaterdag om 08:00 uur helemaal wild met Chris Natuurlijk over eetbare wilde planten, fladderende vleermuizen, roze rozen en experimenten met en voor de natuur.
Wat fladdert er ‘s avonds bij jou in de tuin? Het is dit weekend Nationale Vleermuistelling. Marlot Jonker van de Zoogdiervereniging vertelt welke vleermuizen er in de tuin kunnen voorkomen en hoe je meedoet aan de Nationale Vleermuistuintelling op 6 en 7 mei.

In het wild geplukt

Van brandnetel tot zevenblad, ja, zelfs de woekerende Japanse duizendknoop kun je eten en smaakt volgens Lieve Galle naar rabarber. In haar nieuwe boek “In het wild geplukt” laat Lieve Galle zien hoe je eetbare wilde planten verzamelt en wat je ervan kunt maken. De Vlaamse kruidendeskundige is afgereisd naar de Botanische Tuin Afrikaanderwijk, het startpunt van een wildpluktocht met Chris Natuurlijk door Rotterdam-Zuid.
Lieve Galle met haar boek In het wild geplukt
Lieve Galle met haar boek In het wild geplukt © Rijnmond

Roze roos

Melitta van Bracht, botanicus bij de Botanische Tuin Afrikaanderwijk in Rotterdam-Zuid, heeft bij iedere plant wel een verhaal.
Omdat het op zondag 8 mei Moederdag is, kiest Melitta deze keer voor de roos. In Chris Natuurlijk vertelt ze waarom je voor Moederdag roze rozen zou moeten geven.
roze roos voor Moederdag
roze roos voor Moederdag © Pixabay

Experimenten met en voor de natuur

In de oude kleedkamers van het voormalige zwembad Tropicana in Rotterdam zit het BlueCity Lab. Ontwerpers, wetenschappers en ondernemers werken er samen aan oplossingen om vervuilende materialen zoals plastic of beton te kunnen vervangen. Chris Natuurlijk krijgt een voorproefje van de ideeën die op 13 mei tijdens het evenement Symbiosis in Blue City, worden gepresenteerd.
Bluecity Lab
Bluecity Lab © Rijnmond
Zaterdag 7 mei van 08:00 tot 09:00 in Chris Natuurlijk op Radio Rijnmond
.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl