nieuws

Zeeman komt om voor Hoek van Holland

nknrm_1208.mxf.transfer.cropresize.tmp.cropresize.tmp.jpg
nknrm_1208.mxf.transfer.cropresize.tmp.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Voor de kust van Hoek van Holland is in de nacht van donderdag op vrijdag een bemanningslid van de Griekse tanker Maran Lyra om het leven gekomen nadat hij overboord was geslagen.
De Filippijnse zeeman werd rond kwart over vier gevonden door een reddingsboot van de KNRM. Zijn toestand was kritiek. Artsen van het marinefregat Hr. Ms. De Ruyter gingen aan boord van de reddingsboot om te proberen het leven van de drenkeling te redden, maar dat mocht niet meer baten. Bij aankomst in de haven van Scheveningen bleek de zeeman te zijn overleden.

Geen slecht weer

De tanker was net vertrokken uit de Rotterdamse haven. De loods die de tanker in open water had gebracht, was net weer van boord. Volgens een woordvoerder van de KNRM is het niet waarschijnlijk dat het slachtoffer door slecht weer overboord is geslagen. De politie onderzoekt hoe dat dan wel heeft kunnen gebeuren.
Volgens de KNRM moet de man ongeveer een uur in het water hebben gelegen. Dat hij nog is gevonden, zou te danken zijn aan het gunstige weer.
Luister naar een gesprek met met Kees Brinkman van de KNRM: