nieuws

Medewerkers Nedstaal voeren actie bij hoofdkantoor

Tientallen medewerkers van het noodlijdende Nedstaal in Alblasserdam hebben donderdag bij het overkoepelende Andus Group in Vianen geprotesteerd tegen de voorgenomen sluiting. Ze hebben een petitie aangeboden met handtekeningen van werknemers.
De petitie zou eigenlijk een week geleden aangeboden worden aan de directie, maar die kwam toen niet opdagen. In de petitie wordt opgeroepen om Nedstaal open te houden en een overnamekandidaat te zoeken.
De werknemers willen ook een betere regeling voor de werknemers, als die toch op straat komen te staan. Werknemers krijgen nu een transitievergoeding voor de twee jaar dat Andus eigenaar van Nedstaal is geweest. Maar volgens de FNV is sprake van opvolgend werkgeverschap en moeten werknemers voor elk gewerkt jaar een vergoeding krijgen.
''Wij hopen nog steeds op een overname, daar is iedereen bij gebaat'', aldus FNV-woordvoerder Elsa van der Kraats op Radio Rijnmond. Maar de bond bereidt inmiddels een rechtzaak voor om de hogere transitievergoeding af te dwingen bij Nedstaal en Andus.
Ook op internet voeren de medewerkers actie. Zo is er een ludiek protest op Marktplaats.nl, waar ze het bedrijf te koop aanbieden.
Als de Andus Group niets doet, gaat Nedstaal aan het einde van dit jaar dicht. Er verdwijnen dan honderden banen bij het bedrijf. Voor de mensen die hun baan kwijtraken is er nog geen sociaal plan.