FC RIJNMOND

FC Rijnmond: 'Iedereen is weer trots op Feyenoord, dat is de grootste winst'

FC Rijnmond met Bas van Noortwijk
FC Rijnmond met Bas van Noortwijk © Rijnmond
Nog een kleine drie weken en dan speelt Feyenoord de finale van de Conference League. In Tirana is AS Roma de tegenstander na een prachtige avond in Stade Vélodrome tegen Olympique Marseille. "Iedereen is weer trots op Feyenoord, dat is de grootste winst."
Bas van Noortwijk, te gast in onze voetbaltalkshow FC Rijnmond, twijfelde donderdagavond eigenlijk niet aan een goede afloop voor Feyenoord. "Bij Marseille ontbrak het aan intelligentie om het kapot te spelen, zeker toen Dimitri Payet uitviel werd het minder."
Dat vindt ook Sinclair Bischop, die in Marseille met Dennis van Eersel verslag deed van het duel. "Het was wel een breekpunt, het uitvallen van Payet. Het mooiste donderdag was het eindsignaal, toen zag je de ontlading bij de fans en de spelers. Sportief gezien was het fantastisch, wat er buiten het stadion gebeurde is met geen pen te beschrijven. Dat was eigenlijk niet leuk meer."
Van Noortwijk is onder de indruk van het Feyenoord van trainer Arne Slot. "Deze spelers hebben alles voor elkaar over, dat was vorig jaar wel anders. Ik spreek ze af en toe nog wel eens, je hoort geen wanklank. Dat zit wel goed."
De finale is op 25 mei tegen AS Roma, dat Leicester City uitschakelde in de halve finale. "Het wordt fifty-fifty tegen AS Roma", denkt Geert den Ouden. "Ik vind de halve finale ploegen gelijkwaardig aan elkaar." Van Noortwijk: "Je bent helemaal niet kansloos, zeker niet."
Bischop: "Feyenoord heeft met deze speelwijze heel veel teams verslagen, dus waarom AS Roma niet in Tirana?"