nieuws

Bewoonster appartement wil weg na brandstichting balkon

De schrik zit er goed in bij Patricia de Bruin, haar dochter en hun hond na de brand woensdagavond op hun balkon aan de Bornerveld in Rotterdam-Zuid. Een korte felle brand verwoestte de helft van het balkon en dreigde naar binnen door te slaan, maar dat heeft de brandweer voorkomen. De politie onderzoekt sporen van mogelijke brandstichting.
Patricia en haar dochter waren niet thuis toen de brand uitbrak. De hond had zich verstopt en kon na een kwartier door de brandweer worden gered. De hond krijgt medicijnen omdat hij rook en roet heeft binnengekregen. Maar daarnaast is het beestje angstig en eigenlijk zijn moeder en dochter dat ook.
Voorlopig kunnen ze niet terug in hun woning, omdat een ruit van het balkon is gesprongen en de rook door het hele appartement is verspreid. "De roet zit overal en alles moet worden schoongemaakt door een gespecialiseerd bedrijf", zegt Patricia de Bruin.
Een benedenbuurvrouw belde de brandweer omdat omstanders de brand gisteravond opmerkten. Daarvoor hebben mensen knallen gehoord die op vuurwerk lijken. "Ik vraag me echt af wie dit gedaan heeft. Ik heb niemand iets gedaan", zegt de Bruin.
Onder het beschadigde appartement hangt een camera dus De Bruin heeft goede hoop dat eventuele daders op de beelden te zien zijn. "Ik heb gehoord dat ze daarvoor bij de buren van de flat hiernaast ook vuurwerk op het balkon hebben gegooid. Even later was er brand bij mij."
"Ik wil hier ook gewoon weg", zegt de Bruin. "De criminaliteit neemt steeds meer toe hier. Ik wil gewoon weer terug naar mijn oude vertrouwde plek in Spijkenisse en ik ga kijken wat de woningbouw hiermee kan doen."