nieuws

Na ziekbed moeder wacht gedwongen verhuizing voor 21-jarige Robin

Net nu de 21-jarige Robin Pasveer de dood van haar moeder een beetje heeft verwerkt, dreigt een nieuwe teleurstelling. Ze moet haar ouderlijk huis in Rotterdam verlaten omdat ze zich niet inschreef als hoofdbewoner.
De 21-jarige Rotterdamse is geboren en getogen in de IJsclubdwarsstraat in Kralingen. Ze ging in 2012 studeren en besloot daarom op kamers te gaan wonen.
Tijdens haar studie werd Robins moeder ziek, ze kreeg baarmoederhalskanker. Robin keerde daarom vorig jaar terug naar huis om haar doodzieke moeder te verzorgen, maar schreef zich niet opnieuw in op het adres.
Overleden
Nu haar moeder aan de gevolgen van kanker is overleden, wil Robin niets liever dan blijven in de woning waar ze is opgegroeid en waar ze de laatste maanden met haar moeder doorbracht.
Maar van woningcorporatie Woonstad mag dat niet. Volgens de regels moet Robin de woning verlaten. Het gaat hier om een sociale huurwoning en daarvoor is een lange wachtlijst.
"In dit specifieke geval was er geen sprake van een aantoonbare duurzame gezamenlijke huishouding, aangezien Robin Pasveer sinds 2012 niet meer stond ingeschreven op het adres van haar moeder", schrijft Woonstad in een reactie. ''Het hebben van een duurzame gemeenschappelijke huishouding is een van de voorwaarden om het bestaande huurcontract over te nemen."

Hogere huurprijs

Robin zegt bereid te zijn om de nieuwe -hogere- huurprijs te betalen, maar Woonstad blijft vasthouden aan de regels.
De Rotterdamse laat het er niet bij zitten en heeft inmiddels een advocaat in de arm genomen. Ze heeft een zaak bij de rechtbank aangespannen. De uitspraak van de kantonrechter is in januari.