nieuws

Voorstanders uitbreiding vliegveld komen met eigen petitie

Vliegtuig
Vliegtuig
Voorstanders van de uitbreiding van Rotterdam The Hague Airport komen met een eigen petitie. Ze vinden dat klagers over de groei van de luchthaven ''uit eigenbelang denken en de kansen die uitbreiding met zich mee brengt, negeren''.
Eerder kwamen de tegenstanders al met een petitie. Zij leken donderdagavond nog in de meerderheid te zijn: hun voorstel om de uitbreiding te stoppen kreeg via internet al 633 steunbetuigen, terwijl de voorstanders 110 mensen achter zich kregen.
De pleitbezorgers van verdere groei van de luchthaven schrijven op website petities.nl het tijd is ''dat de grote groep voorstanders zich laat horen''. Ze vinden dat uitbreiding van het vliegveld grote kansen met zich meebrengt voor de metropoolregio.

Tegenhouden

De voorstanders willen voorkomen dat 'enkele honderden bewoners' de uitbreiding tegengehouden. ''Dat staat namelijk niet in realistische verhouding tot de grote groep omwonenden en bedrijven die uitbreiding wel ondersteunen.''
Omwonenden die niets voelen voor de uitbreiding, vrezen voor geluidsoverlast. Ook maken ze zich zorgen over de luchtkwaliteit. Staatssecretaris Dijksma heeft eerder gezegd dat ze alleen instemt met uitbreiding als daar in de regio voldoende draagvlak voor is.
RTV Rijnmond wil graag in contact komen met de initiatiefnemers van de petitie voor uitbreiding. Zij mogen contact opnemen via nieuws@rijnmond.nl of 010-7075707