nieuws

Dordts ziekenhuis 'Refaja' officieel gesloten

De locatie Amstelwijck van het Albert Schweitzerziekenhuis (voorheen Refaja) in Dordrecht heeft donderdag officieel haar deuren gesloten. Het gebouw uit 1970 voldeed niet meer aan de eisen. De afdelingen zijn verhuisd naar de locaties in het Gezondheidspark.
Voor de officiële sluiting waren 400 medewerkers en oud-medewerkers uitgenodigd. Ook was er een expositie ingericht met oude foto's van het ziekenhuis. Een oud-verpleegkundige reageert weemoedig op de sluiting: "Het gebouw is echt niet meer van deze tijd, maar ik heb er zoveel mooie herinneringen aan."
Hoewel het ziekenhuis officieel is gesloten, blijft tot 1 juli een aantal afdelingen nog gedeeltelijk open. Het gaat om een klein deel van de polikliniek Oogheelkunde, het Bekkenbodemcentrum en een kantoorgedeelte.
"We hadden het ook liever anders gezien, maar het gaat om een relatief kleine groep patiënten," zegt bestuursvoorzitter Peter van der Meer. "Het pand zal wel ogen alsof het gesloten is, en dat is in principe ook zo. De receptiebalie is ook niet meer in gebruik. Wel zorgen wij er natuurlijk voor dat de veiligheid voor de aanwezigen gewaarborgd is."
Wat er na juli met het gebouw aan het Van der Steenhovenplein gaat gebeuren, is nog niet duidelijk.