nieuws

Supermarkteigenaar Rozenburg sleept gemeente mogelijk voor rechter

De Plus supermarkt
De Plus supermarkt
De eigenaar van de Plus supermarkt in Rozenburg overweegt een rechtszaak tegen de gemeente Rotterdam te beginnen. De oude smederij die hij ooit kocht, heeft de monumentenstatus gekregen, waardoor de man met het pand in zijn maag zit.
De ondernemer kocht in de tijd van de gemeente Rozenburg een oud pand op om zijn supermarkt aan de Emmastraat te kunnen uitbreiden.
''Bij elke vierkante meter uitbreiding van een winkel gold toen nog de verplichting om ook parkeerruimte te realiseren. Daarvoor had ik het pand en de grond nodig. Een sloopvergunning voor de smederij was geen probleem, zo werd mij verteld,'' zegt Bart Groesz van de Plus.
Volgens de zakenman veranderde alles toen Rozenburg in 2010 onderdeel van de gemeente Rotterdam werd. Zeker toen Rotterdam vorig jaar besloot de oude smederij de monumentenstatus te geven.
Groesz kan met een monument niet zijn supermarkt uitbreiden. En dus zit hij met het pand in zijn maag. Een gesprek met de gemeente leidde niet tot een oplossing.
''Ik ga nu alle documenten verzamelen waaruit blijkt dat ik wel degelijk afspraken had met Rozenburg. En dan bekijk ik wel of ik naar de rechter stap,'' zegt Groesz strijdvaardig.