nieuws

Feyenoord met Berghuis tegen Vitesse

Feyenoord start zaterdagavond tegen Vitesse met Steven Berghuis in de basis. De flankaanvaller zat na zijn goede optreden tegen AZ (0-4) woensdag in het bekerduel met ADO Den Haag weer op de bank.
"De kans is heel groot dat hij in de basis start," zegt trainer Giovanni van Bronckhorst tijdens het wekelijkse perspraatje in de Kuip. "Steven heeft zich uitstekend teruggeknokt in het team, veel arbeid geleverd en was belangrijk tegen AZ."
Of de basisplaats voor Berghuis ten koste gaat van Dirk Kuyt wilde Van Bronckhorst nog niet zeggen. Er ontstond veel discussie over de routinier toen hij tegen AZ op de bank moest beginnen. "Dat geeft zijn status aan. Ik vind dat hij daar goed mee omgaat. Als je dan zo reageert met drie goals tegen ADO Den Haag is dat uitstekend."
Een dag na Feyenoord - Vitesse staat de topper tussen Ajax en PSV op het programma. Daar is Van Bronckhorst niet veel mee bezig. "Belangrijkste is dat wij zelf winnen. Je weet dat ze tegen elkaar spelen, maar dat is pas ideaal als wij zelf winnen."
Feyenoord - Vitesse begint zaterdag om 19.45 uur en is uiteraard live te volgen via Radio Rijnmond.