ROTTERDAM

112-nieuws: Brand in woning Rozenburg, man naar het ziekenhuis I Watertaxi redt man uit de Nieuwe Maas

Na een brand in Rozenburg bracht de ambulance een bewoner naar het ziekenhuis
Na een brand in Rozenburg bracht de ambulance een bewoner naar het ziekenhuis © MediaTV
In dit bericht houden we je op de hoogte van het belangrijkste 112-nieuws uit de regio van zondag 8 mei.

13:25 - Brand woning Rozenburg, man naar ziekenhuis

Zondag heeft rond het middaguur een brand gewoed in een woning aan de Wilgensingel in Rozenburg. De brandweer heeft de omliggende appartementen gecontroleerd. Ambulancepersoneel heeft een bewoner ter plaatse onderzocht. Hij is voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

12:15 - Watertaxi redt man uit de Nieuwe Maas

De watertaxi heeft een man gered die bij de Erasmusbrug de Nieuwe Maas in gesprongen was. Een voorbijganger zag hem erin springen en belde de brandweer om alarm te slaan. Maar toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen was hij al uit het water. Volgens de brandweer was hij uitgeput, maar goed aanspreekbaar. Het is niet duidelijk waarom de man het water insprong.
De Watertaxi redde een man uit het water bij de Erasmusbrug (foto ter illustratie)
De Watertaxi redde een man uit het water bij de Erasmusbrug (foto ter illustratie) © Rijnmond

10:45 - Politie meldt overlijden tweede slachtoffer scooterongeval Alblasserdam

De 18-jarige vrouw die vrijdag in Alblasserdam zwaargewond raakte bij een scooterongeval is overleden. Dat meldt de politie van de regio Rijnmond zondagochtend. Het andere slachtoffer, een 19-jarige vrouw die ook uit Alblasserdam kwam, overleed vrijdag kort na het ongeval.
Het ongeval vond plaats in de nacht van donderdag op vrijdag rond 01:30 uur op de kruising met het Molenpad.
De 24-jarige bestuurder van de auto uit Papendrecht bleef bij het ongeval ongedeerd. Hij reed na de botsing een paar honderd meter door, stopte alsnog en liep terug naar de plaats van het ongeval. De politie hield hem aan en verhoorde hem. Hij had niet gedronken en geen drugs gebruikt. De politie zoekt nog steeds getuigen.
De scooter waarop de vrouwen zaten
De scooter waarop de vrouwen zaten © MediaTV

9:01 - Ongeval met twee minderjarige jongens op illegale scooter

In de regio Rotterdam-Rijnmond is een scooter met twee minderjarige jongens op een auto gebotst waarna ze ten val kwamen. Ze lagen volgens de politie op de weg te gillen van de pijn. Dat meldt de Verkeerspolitie Eenheid Rotterdam zaterdag op Facebook.
Een getuige meldt aan Rijnmond dat het ongeluk vrijdagmiddag tussen 13 en 14 uur plaats vond op de Antoniuslaan in Hendrik-Ido-Ambacht. De politie kon de exacte locatie en tijd van het ongeval zondag niet bevestigen.
De twee wilden volgens de politie een kat- en-muisspel spelen. De scooter was opgevoerd en op de plaats van het nummerbord dat er blijkbaar afgesloopt was, stond de tekst 'pak me dan'.
De politie stond te controleren op de plek waar ze reden. Nog voor de politie de achtervolging kon inzetten, trokken ze de gashendel ver open waarna ze in hun razende rit op een tegemoet rijdende auto knalden.
De twee veroorzaakten al geruime tijd overlast in de buurt met hun veel te hard rijdende scooter, schrijft de politie op Facebook.

8:40 - Politie bekeurt 25 berijders elektrische step

De politie heeft in Rotterdam-Feijenoord op Zuid zaterdag 25 bekeuringen uitgedeeld tijdens een controle van elektrische steps. De politie gaf 5 waarschuwingen voor het rijden op elektrische steps door kinderen jonger dan 12 jaar. Hun ouders kregen daarover een bericht.
De politie waarschuwt voor elektrische steps die de RDW niet heeft goedgekeurd. Wie daarop rijdt, is niet verzekerd.

7:15 - Woningbrand Mathenesserweg door pan op vuur

Even na middernacht in de nacht van zaterdag op zondag heeft brand gewoed in een woning aan de Mathenesserweg in Rotterdam-West. De brandweer bevestigt dat een pan de oorzaak van de brand was. "Er was veel rook." De brandweer had de brand snel onder controle. Er vielen geen gewonden.
Oorzaak van de brand aan de Mathenesserweg was een pan op het vuur
Oorzaak van de brand aan de Mathenesserweg was een pan op het vuur © AS Media

7:00 - Auto te water in Hoeksche Waard

De politie Hoeksche Waard meldt dat zaterdag een auto de sloot in gereden is. "Weer één", reageert iemand op een Instragram. "Het lijkt wel een virus."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl