nieuws

Regio in de ban van de Tour

ploeg1.jpg
ploeg1.jpg
ROTTERDAM - Rotterdam en omgeving is de komende dagen in de ban van de Tour. De ronde start officieel zaterdag, maar de voorbereidingen zijn in volle gang. Donderdagavond was de ploegenpresentatie aan de voet van de Erasmusbrug.
Onder aanvoering van de Nederlandse oud-tourwinnaars Jan Janssen en Joop Zoetemelk legden de coureurs van HTC Columbia als eersten een tocht over de Erasmusbrug richting het podium af.
De ploeg van onder anderen Mark Cavendish liet als eerste zijn gezicht zien aan het in groten getale toegestroomde publiek. Dat zag naast de renners ook optredens van Bløf, Candy Dulfer, Laura Fygi en dj Ronald Molendijk.
De hele organisatiie, alle renners en vele internationale journalisten zijn in Rotterdam neergestreken. Lance Armstrong en zijn ploeg logeren in Ridderkerk in het Van der Valk-hotel.
foto's onder Natasja de Vries
De eerste delen van de Tour de France zijn vandaag al afgelegd door de amateurs. Vanaf de Kuip in Rotterdam kon een tourtocht worden gereden via delen van zowel de proloog als de eerste etappe. Met een afstanden van in totaal 40 tot .
Grote delen van de stad gaan op slot voor het normale verkeer om de renners vrij baan te geven. Donderdag werd gestart met het vrijmaken van de routes. Vooral op zuid en rond de Erasmusbrug staat een woud aan verkeersborden waar de afsluitingen op aangekondigd zijn