nieuws

Reddingsbrigade vaart voor Serious Request

Je moet niet vreemd opkijken als je zaterdag of zondag een lang lint van oranje motorbootjes voorbij ziet varen. Het zijn mensen van de Reddingsbrigade die geld ophalen voor Serious Request van 3FM.
De vrijwilligers doen al jaren mee met de actie. Elk jaar wordt er een route uitgekozen die de reddingsbrigade in een paar dagen aflegt. Voor het eerst komen de bootjes van Serious Rescue door onze regio.

Gouda - Vlaardingen - Oud-Beijerland - Breda

Zaterdagochtend rond half negen vertrokken de scheepjes vanuit Gouda voor de tocht van 145 kilometer. Via Krimpen aan den IJssel, door Vlaardingen naar Oud Beijerland. Het uiteindelijk doel van de tocht is Breda, waar het Glazen Huis staat, het hoofdkwartier van Serious Request.
De deelnemers laten zich sponsoren voor de tocht. De teams komen uit het hele land. Uit onze regio doet de reddingsbrigade uit Rotterdam, Hellevoetsluis, Vlaardingen en Ouddorp mee.

Geen pleziertocht

Een buitenstaander zal misschien denken 'wat is daar nou moeilijk aan'. "Het klinkt allemaal heel simpel, met een bootje over het water", zegt organisator Sander Zeilstra. "Maar als het zes graden is, dan voelt het op het water rond het vriespunt. Dan moet je je dik aankleden en dan hou je het nog niet lang vol. Het is echt geen pleziertochtje."
De mannen en vrouwen van Serious Rescue worden dan ook om de paar uur vervangen. Vorig jaar haalde de reddingsbrigade € 25.000 euro op.Dit jaar gaat het geld naar kinderen met longontsteking in arme landen.