FEYENOORD

Podcast Feyenoord: 'Vanuit Amsterdam mag er een miljoentje worden overgemaakt'

Cyriel Dessers viert de late gelijkmaker voor Feyenoord tegen PSV
Cyriel Dessers viert de late gelijkmaker voor Feyenoord tegen PSV © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
Was het een penalty of niet? Uiteraard moest die vraag na Feyenoord-PSV worden beantwoord. Presentator Frank Stout blikte samen met Feyenoord-watcher Sinclair Bischop en verslaggever Jan Jaap Pruysen terug op een boeiende topper in De Kuip.
Natuurlijk was de discutabele strafschop voor de Rotterdammers een onderwerp van gesprek. Pruysen is van mening dat Feyenoord geen penalty hoorde te krijgen. Volgens hem is de vraag legitiem of Mauro Júnior iets aan de handsbal kon doen. Ook Bischop vond het geen 'honderd procent penalty'. "Daar ligt nu ook het probleem. Er zijn zoveel regels waarbij de VAR niet mag ingrijpen. Je moet daar vanaf", zegt Bischop. "Nu is het cruciaal en valt heel Nederland over deze penalty."
Zo klonk de 2-2 van Cyriel Dessers live op Radio Rijnmond
Bischop merkt dat de Nederlandse scheidsrechters in de toppers bij cruciale beslissingen in het voordeel van Ajax hebben gehandeld. "Je zou het kunnen zien als calimero-gedrag. Nu is er zelfs een moment, terwijl Ajax niet speelt, die heel beslissend voor die club is geweest", verwijst de verslaggever naar de penalty voor Feyenoord tegen PSV. "We kunnen het niet onder stoelen of banken steken dat de arbitrage heeft meegezeten voor Ajax."
Gezamenlijk komen Bischop, Pruysen en Stout tot de conclusie dat Feyenoord afgelopen zondag Ajax kampioen heeft gemaakt. "Vanuit Amsterdam mag er nu een miljoen euro worden overgemaakt, zodat Feyenoord Cyriel Dessers kan strikken. Hij heeft Ajax geholpen", knipoogt Bischop.

'Slot zat fout met de opstelling'

Uiteraard bespraken de mannen ook het voetballende gedeelte bij Feyenoord-PSV. "Het was een rare dag, waarbij je in de eerste helft het idee had dat Feyenoord nog met de Conference League bezig was", haalt Bischop aan. Hij vraagt zich af of hoofdtrainer Arne Slot daarom deze opstelling had moeten doorvoeren, die identiek was aan het uitduel met Olympique Marseille. "Maar het kwam uiteindelijk nog goed. In de tweede helft hebben we wel een goed Feyenoord gezien", vindt Bischop.
Desalniettemin heeft Bischop kritiek op de keuzes van Slot in deze topper: "Ik heb hem hoog zitten. Heel dit jaar heeft hij belangrijke beslissingen gemaakt, maar Slot zat in mijn optiek deze keer gewoon fout met de opstelling. Tegen Fortuna Sittard werkte het, maar die club is van een ander kaliber dan PSV." Bovendien is er veel op de spelers afgekomen, merkt Bischop. Volgens de Feyenoord-watcher was het geen slecht idee om een aantal frisse jongens tegen de Eindhovenaren erin te brengen.
Maar de factor 'toeval' wordt ook niet genegeerd. Stout is van mening dat bij Feyenoord dit seizoen ook geluk heeft. "Veel dingen vallen goed", merkt hij op. "Dat dwing je af", vult Bischop aan.
Reageren op deze podcast? Mail ons op sport@rijnmond.nl.
Luister jij de FC Rijnmond Podcast al? Abonneer je snel!