FC RIJNMOND PODCAST

Podcast Sparta vol met optimisme: 'Het Thy is gekeerd'

Sparta-spits Lennart Thy in duel met Neraysho Kasanwirjo van FC Groningen
Sparta-spits Lennart Thy in duel met Neraysho Kasanwirjo van FC Groningen © Orange Pictures - Henk Jan Dijks
"Het Thy is gekeerd bij Sparta", zegt een lachende Anton Slotboom in Podcast Sparta. Sinds de aanstelling van nieuwe trainer Maurice Steijn hebben de Rotterdammers vier punten in twee wedstrijden gepakt. Chef sport Ruud van Os en Sparta-supporter Slotboom bespreken samen met presentator Frank Stout de stand van zaken bij de degradatiezorgen van Sparta.
"Als we niet hadden gewonnen, was Sparta zo goed als gedegradeerd", denkt van Os. Slotboom denkt dat het vertrek van Henk Fraser een kantelpunt geweest is binnen de selectie van Sparta: "Je ziet duidelijk dat er iets is gebeurd met het elftal. We kijken weer naar een elftal met vuur en je ziet ook echt het vuur bij de spelers zelf."
Van Os is voorzichtiger in het trekken van deze conclusie. "Ik vind dat je altijd moet oppassen met mensen beschadigen. Er zijn echter twee mensen vertrokken en één iemand teruggekomen en het elftal draait ineens weer. Zo speelde Younes Namli ook erg goed en rende hij naar voren in plaats van alleen maar naar achter te kijken."
"Steijn heeft Sparta de levenskus gegeven", vervolgt van Os. "Door het resultaat tegen AZ zijn we op een roze wolk naar Groningen gegaan. Er wordt nu gesproken over het 'Maurice Steijn-effect', maar volgens mij bestaat dat helemaal niet. Toch is dat gevoel er nu wel en heerst er weer een positieve vibe rond Sparta."
Reageren op deze podcast? Mail ons op sport@rijnmond.nl.
Luister jij de FC Rijnmond Podcast al? Abonneer je snel!