FC RIJNMOND

Wijnstekers in FC Rijnmond: 'Feyenoord heeft stappen gemaakt met goede wissels op de bank'

FC Rijnmond met van links naar rechts: Bart Nolles, Ben Wijnstekers, Sinclair Bischop en Thomas Verhaar
FC Rijnmond met van links naar rechts: Bart Nolles, Ben Wijnstekers, Sinclair Bischop en Thomas Verhaar © Rijnmond
Feyenoord heeft de ommekeer tegen PSV volgens Ben Wijnstekers te danken aan het wisselbeleid van Arne Slot. Daarmee kantelden de Rotterdammers de topper. "Arne Slot wilde meer snelheid brengen. Dat pakte toen goed uit", legt Wijnstekers uit.
Niet alleen Wijnstekers, maar ook Feyenoord-watcher Sinclair Bischop en analist Thomas Verhaar schoven in FC Rijnmond bij presentator Bart Nolles aan. Verhaar vond dat Feyenoord in de tweede helft tactisch iets anders deed, waardoor de Rotterdammers steeds meer grip op PSV kregen. Wijnstekers vond dat de bijbehorende wissels daar een belangrijk aandeel in hebben. "Feyenoord heeft nu vijf tot zes goede spelers op de bank zitten. Wat dat betreft heeft Feyenoord stappen gemaakt", merkt Wijnstekers op.
Maar niet elke Feyenoord-speler haalde zijn niveau. Het leek erop dat sommige spelers niet dezelfde energie konden brengen na de uitwedstrijd bij Olympique Marseille in de Conference League. "Er is ook veel op de spelers afgekomen", zegt Bischop. "Als het goed gaat, dan heb je er niet veel last van", nuanceert Wijnstekers.
De sfeer in de spelersgroep is volgens Wijnstekers ook goed. "Het is een echte vriendenploeg geworden. Na afloop van het duel met Olympique Marseille zag je Alireza Jahanbakhsh zelfs als eerste voor die vlag liggen", weet de oud-verdediger te vertellen. "Dat is ook een verdienste van Slot."
Ontlading bij de Feyenoorders: de finale in Tirana is een feit
Ontlading bij de Feyenoorders: de finale in Tirana is een feit © Andre Weening/Orange Pictures

'Dessers is een topspits'

Uiteraard werd goudhaantje Dessers in FC Rijnmond behandeld. De aanvaller van Feyenoord was zondag weer belangrijk voor zijn ploeg met twee late doelpunten, waardoor het 2-2 gelijkspel uit het vuur werd gesleept. Wijnstekers ziet hem graag in De Kuip blijven: "Ik vind hem een topspits. Als je zijn spel ziet, dan is hij altijd gevaarlijk en maakt Dessers acties. Je maakt niet voor niks zoveel doelpunten in de Conference League. Mensen mogen kritisch op hem zijn, maar Dessers is een harde werker. Bovendien is hij populair bij het publiek."
Cyriel Dessers maakt de 2-2 voor Feyenoord in de slotfase tegen PSV
Cyriel Dessers maakt de 2-2 voor Feyenoord in de slotfase tegen PSV © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
De mannen bespraken ook de ambiance onder de Feyenoord-supporters in de topper tegen PSV. "In de eerste helft leek het erop dat het wat gelaten was. Het publiek was nog niet in vorm, maar dat komt ook doordat PSV heel goed speelde", vindt Wijnstekers, die Het Legioen na de rust zijn favoriete ploeg zag steunen. "Gelukkig doen 'wij' het weer met z'n allen in de tweede helft."

'Goed zitten voor Sparta-PEC Zwolle'

Hoe anders is de situatie in Spangen, waar Sparta tegen degradatie strijdt. De Kasteelclub kan komende woensdag daarin goede zaken doen, wanneer concurrent en hekkensluiter PEC Zwolle in Rotterdam-West op bezoek komt.
Wijnstekers benadrukt dat de wedstrijd tegen PEC Zwolle gewonnen moet winnen. "Sparta heeft het in eigen hand", denkt hij. Oud-Spartaan Verhaar kijkt uit naar deze degradatiekraker. "Sparta heeft de laatste kans op direct lijfsbehoud, terwijl PEC Zwolle weer vecht voor de laatste kans. Ik ga er woensdag goed voor zitten."
Kijk hieronder FC Rijnmond terug:
Wijnstekers in FC Rijnmond: 'Feyenoord heeft stappen gemaakt met goede wissels op de bank'