GOED DOEL

Kelly sluit zich 24 uur op in een hondenhok in Spanje: 'Zo weet ik pas echt wat asielhonden doormaken'

Kelly in de kooi waar zij 24 uur in zal verblijven
Kelly in de kooi waar zij 24 uur in zal verblijven © Stichting ACE-Charity
De Rotterdamse Kelly werkt al bijna 6 jaar in een asiel voor gedumpte Spaanse honden. Maar elke dag doet ze na werktijd de deur achter zich dicht en zijn de honden alleen. Om geld op te halen voor asielhonden en aandacht voor haar stichting, is ze dinsdag om 15:00 uur voor 24 uur in een hondenhok gekropen. Zonder ook maar iets om zichzelf mee te vermaken.
Kelly is niet alleen, ook haar collega Mitch uit Antwerpen sluit zichzelf in het Spaanse La Cala de Mijas op in een hondenhok. Zo vragen ze aandacht voor de miljoenen honden die in asielen verblijven. Honden die ooit bij hun eigenaar welkom waren, maar plots te veel waren of toch in de weg liepen en nietsvermoedend door hun baasjes zijn gedumpt.
"Door mezelf op te sluiten weet ik pas echt wat asielhonden doormaken", legt Kelly uit. "We halen ook geld op. Dat verzacht de 24 uur in de kooi", voegt ze lachend toe.
Kelly zit 24 uur in een asielhondenhok in Spanje
Kelly zit 24 uur in een asielhondenhok in Spanje © Stichting ACE
Kelly en Mitch zitten opgesloten tussen muren en tralies, tussen de verveelde, om aandacht blaffende en huilende honden. Zonder telefoon, boek of ander vermaak. Het enige wat in de kooi ligt, is een matras en een emmer voor het doen van een behoefte.
De twee asielvrijwilligers hebben inmiddels al ruim 1800 euro opgehaald.