FEYENOORD

Eindelijk komt de droom van Feyenoord-supporter El Bombástico uit: 'Dit is de mooiste dag van mijn leven'

De Argentijnse voetbalcommentator El Bombástico gaat met Feyenoord-supporters op de foto
De Argentijnse voetbalcommentator El Bombástico gaat met Feyenoord-supporters op de foto © Rijnmond
In De Kuip zat afgelopen zondag een wel heel bijzondere Feyenoord-supporter. Ignacio Ostertag bezocht voor het eerst in zijn leven een wedstrijd van zijn geliefde voetbalclub Feyenoord. De Argentijnse voetbalcommentator, die op social media bekend is onder de naam El Bombástico, genoot van alles wat hem overkwam.
Met behulp van een crowdfundingsactie van Het Legioen had Ostertag geld genoeg om naar zijn droomclub te gaan. De bedoeling was dat Ostertag al in december naar De Kuip zou komen voor Feyenoord-Ajax. Vanwege de toen geldende coronamaatregelen ging zijn trip naar Nederland niet door. Hij wijzigde zijn plannen en besloot om in mei naar Rotterdam af te reizen, in de hoop naar een andere topper te kunnen: Feyenoord-PSV. Dat kon dus, waardoor Ostertag zijn helden van dichtbij kon zien.
De vonk sloeg over toen hij het commentaar van Hans van Vliet op Radio Rijnmond hoorde bij het kampioensduel FC Groningen-Feyenoord in het seizoen 1992/1993. De manier waarop Van Vliet verslag deed, was volgens Ostertag op z'n Argentijns. "Dit is voor mij een droom. Als ik hier over straat loop, dan voelt het alsof ik hier hoor. Dit is mijn thuisland", vertelt de gepassioneerde Feyenoord-supporter.

'Mooiste dag van mijn leven'

Als Ostertag bij De Kuip arriveert voor de topper tussen Feyenoord en PSV, wordt hij overvallen door emoties. Supporters willen dolgraag met hem op de foto en Ostertag houdt het zelfs niet droog: "Dit is de mooiste dag van mijn leven!"
Tussen de tranen door kan Ostertag nog wat onder woorden brengen: "Ik kan het niet geloven! Ik ben hier. Dit is te gek. Dit blijft mij altijd bij!"