nieuws

Excelsior laat twee punten liggen tegen NEC

Excelsior heeft op eigen veld twee onnodige punten laten liggen tegen NEC. De ploeg van trainer Mitchell van der Gaag kwam op Woudestein niet verder dan een 2-2 gelijkspel.
De thuisploeg startte overtuigend in het laatste duel van 2016. Met name in het eerste kwartier was Excelsior oppermachtig en de 1-0 van Stanley Elbers was verdiend. Na dik tien minuten was hij het eindstation van een uitstekend aanval, waar ook Nigel Hasselbaink en Kevin Vermeulen bij betrokken waren: 1-0. Even daarvoor kwam Fredy Ribeiro doelman Joris Delle nog tegen.
Na de flitsende openingsfase kwam NEC een keer gevaarlijk voor het vijandelijke doel, maar keeper Tom Muyters had een knap antwoord op een kopbal van Julian van Haacke. Excelsior bleef daarna licht domineren, zonder echt grote kansen te creëren, maar pal voor rust was het ineens gelijk. Jay-Roy Grot pegelde de bal binnen: 1-1.
In de tweede helft stelde Excelsior snel orde op zaken. Khalid Karami kreeg alle tijd en ruimte om op te stomen en raak te schieten: 2-1. Enkele minuten later probeerde Jeffry Fortes het van afstand, maar Delle wist moeizaam redding te brengen. NEC kon daar niets tegenover stellen.

Afgekeurde goal

Twintig minuten voor tijd leek Excelsior het duel te beslissen. Hasselbaink stond echter buitenspel toen hij in de rebound binnentikte na een schot op de paal van Vermeulen. Kort daarna worstelde NEC zich richting doel van Excelsior, maar een poging van Grot ging via wat Rotterdamse benen naast.
Een minuut later was het alsnog raak. Dario Dumic kon na een hoekschop wel heel vrijstaand de 2-2 binnen knallen. In de rommelige slotfase ging zelfs NEC nog geloven in drie punten, maar het bleef 2-2.
Door dit resultaat komt Excelsior op zestien punten. De Kralingers staan veertiende in de eredivisie.
Scoreverloop: 11' Stanley Elbers 1-0, 41' Jay-Roy Grot 1-1, 48' Khalid Karami 2-1, 77' Dario Dumic 2-2