nieuws

Sparta met enorme kater winterstop in

Sparta heeft een pijnlijke nederlaag geleden in de laatste wedstrijd van dit jaar. De ploeg van trainer Alex Pastoor ging bij het kwakkelende ADO Den Haag met 1-0 onderuit.
De eerste helft was het aanzien soms niet waard. Na 25 minuten kreeg Sparta de eerste serieuze kans, maar Bart Vriends kopte nog redelijk ruim naast het doel van keeper Ernestas Setkus. Aan de andere kant had collega-keeper Roy Kortsmit een spectaculair antwoord op een pegel van Wilfried Kanon. In de slotfase waren beide ploegen nog een keer gevaarlijk. Paco van Moorsel mikte ruim over en Ruben Schaken vond Kortsmit op zijn weg.
Na rust was de eerste mogelijkheid weer voor ADO Den Haag, maar Kortsmit stond weer op de juiste plaats om een schot van Hector Hevel onschadelijk te maken. Vriends kwam vier minuten later een teenlengte te kort om een vrije trap van Thomas Verhaar binnen te werken. ADO Den Haag was in de beginfase na rust iets beter en de 1-0 viel na 57 minuten. Sheraldo Becker, vaak uitgefloten door zijn eigen fans, scoorde op aangeven van Schaken.

Enorme kansen

Na die tegenvaller schrok Sparta zowaar wakker. De ploeg van Pastoor maakte jacht op de gelijkmaker, zonder Setkus echt te testen. Craig Goodwin en Ryan Sanusi (rentree na lang blessureleed) kwamen binnen de lijnen voor Paco van Moorsel en David Mendes da Silva (stond verrassend in de basis) en na 68 minuten kregen de bezoekers twee levensgrote kansen. El Azzouzi en Verhaar in de rebound faalden echter voor de sluitpost van de thuisclub.
Setkus had even later ook een antwoord op een schot uit de tweede lijn van Sanusi. Sparta voerde de druk op en eindelijk wankelde het al maanden kwakkelende ADO Den Haag. Loris Brogno was net te laat om een scherpe voorzet van Goodwin binnen te werken.
Twaalf minuten voor tijd moest ADO Den Haag met tien man verder. Hevel kreeg zijn tweede gele kaart na een harde overtreding op El Azzouzi. Toch kreeg de thuisploeg een enorme kans. Tyronne Ebuehi stond oog in oog met Kortsmit, maar kreeg de bal naast.
In de hectische slotfase lag het spel vooral veel stil, omdat Tom Trybull verzorging nodig had met een openliggende wenkbrauw. In de 91-ste minuut kreeg Cyril Chevreuil een enorme kans, maar Setkus was opnieuw de held van ADO Den Haag.
Door de pijnlijke nederlaag blijft Sparta steken op zeventien punten. Pastoors team staat dertiende in de eredivisie.
Scoreverloop: 57' Sheraldo Becker 1-0