nieuws

Rotterdamse oud-wethouder Grashoff 'groenste politicus van het jaar'

Rik Grashoff
Rik Grashoff © Natuurmonumenten
De voormalige Rotterdamse wethouder Rik Grashoff heeft een verkiezing op zijn naam geschreven: Hij mag zich sinds zondagochtend de groenste politicus van 2016 noemen.
In totaal stemden 5850 mensen in de verkiezing, die was georganiseerd door natuurbeschermingsorganisatie Natuurmonumenten.
Grashoff was wethouder van participatie en cultuur in Rotterdam en zit tegenwoordig voor GroenLinks in de Tweede Kamer. Hij bleef in de competitie zijn medeparlementariërs Fatma Koşer Kaya (D66) en Eric Smaling (SP) nipt voor.
Straatvechter
Natuurmonumenten is vol lof over de 'groene straatvechter' Grashoff, die zich met ''grenzeloze energie inzet voor het bereiken van zijn groene idealen.''
Volgens de organisatie beseft het Kamerlid zich dat ''natuur in Nederland zich niet beperkt tot natuurgebieden, maar dat we ook zorgvuldig om moeten gaan met biodiversiteit op het platteland, in de stad en met alle landschappen die ons land mooi maken.''
Het was de negende keer dat de verkiezing voor groenste politicus werd gehouden. De titel ging vorig jaar naar Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren.