FEYENOORD

Organisatie wil meer kaarten voor finalefeestje op Binnenrotte: 'De vraag is zoveel keer groter'

Rotterdam uit zijn dak omdat Feyenoord de finale van de Conference League haalt
Rotterdam uit zijn dak omdat Feyenoord de finale van de Conference League haalt © Rijnmond
De kaartjes voor het Feyenoord-feest op de Binnenrotte in Rotterdam tijdens de finale van de Conference League waren binnen een paar uur na de start van de verkoop uitverkocht. Mogelijk gloort er toch nog hoop voor de fans die naast een kaartje grepen. Organisator en horecaman Herman Hell heeft bij de gemeente Rotterdam gevraagd of er twee keer zoveel mensen op het terrein mogen.
De verkoop van de kaartjes begon "meteen nadat de halve finale tegen Olympique Marseille was afgelopen", vertelde Hell dinsdagmorgen op Radio Rijnmond. "In een paar uur waren de vijfduizend kaarten allemaal uitverkocht. Je kan zien dat Feyenoord en de finale absoluut leven in de stad."
Vooraf had de gemeente Rotterdam aangegeven dat er op drie plekken (bij de Binnenrotte, bij de Erasmusbrug en op het Stadhuisplein) schermen geplaatst mogen worden, met ieder vijfduizend plekken. "Maar de vraag is zoveel groter dan het aanbod", gaat Hell verder. "Daarom hebben we een vraag neergelegd om de capaciteit te verdubbelen. Als we in het midden uitkomen, dan is het al fijn, omdat je dan meer mensen blij kan maken."
Inmiddels is het verzoek van de horecaondernemer in behandeling genomen. Hell verwacht deze week een antwoord.

Beveiliging

Tegelijkertijd is in Amsterdam een discussie losgebarsten over een huldiging na een mogelijk landskampioenschap van Ajax. Daar is een huldiging op het Museumplein niet mogelijk, omdat er geen beveiliging geregeld kan worden. "Die huldiging valt in het drukste evenementenweekend van het jaar", gaat Hell verder. "Er is al een tekort aan beveiligers, maar komend weekend is het helemaal niet te doen."
Rondom de finale van Feyenoord dreigt er geen tekort aan beveiligers. Dat komt omdat de finale op een woensdag wordt gespeeld. Hell: "Als het in het weekend was geweest, hadden we dat probleem wel gehad."

Sluitingstijd

Ook speelt er nog de vraag tot hoe lang het feest door kan gaan. In de vergunning staat dat het feest tot 23:00 uur mag duren, terwijl de wedstrijd pas om 20:00 uur begint. "We hebben wel wat respijt als er sprake is van verlenging en strafschoppen. Maar als Feyenoord wint dan willen de supporters dat nog wel even kunnen vieren. Daarom hebben we ook voor de sluitingstijd gevraagd voor wat verlenging."
Hell heeft er goede hoop in dat de gemeente Rotterdam aan de verzoeken van de organisatie tegemoet komt. Hij noemt de samenwerking tot dusverre 'erg goed'. "De gemeente werkt graag samen met horecaondernemers. We zorgen voor de beveiliging en voor de hekken. Het ontlast ook een beetje de drukte daarmee in de stad."