FEYENOORD

Na 'best een zware tijd' wil Hall nu zo snel mogelijk in Feyenoord 1 staan: 'Ik hou van het ruige van het spel'

Denzel Hall zat in Marseille bij de selectie van Feyenoord
Denzel Hall zat in Marseille bij de selectie van Feyenoord © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
Begin dit jaar maakte Denzel Hall (20) tegen NEC zijn officiële debuut voor Feyenoord 1. Na meerdere tegenslagen, waaronder een zware knieblessure, hoopt de jonge verdediger nu zo snel mogelijk te schitteren in De Kuip. "Ik ben altijd rustig gebleven en m'n ding blijven doen."
Vijf jaar is Denzel Hall, als hij zich voor het eerst bij Feyenoord meldt. Op Varkenoord wordt de jonge rechtsbuiten langzamerhand omgetoverd tot rechtsback, die ook als centrale verdediger uit de voeten kan. "Ik hou van duels, tackles, het ruige van het spel", vertelt Hall. "Verdedigen is echt mijn ding."

Gescheurde kruisband

De weg naar het eerste van Feyenoord loopt gestaag voor Hall. In februari 2019 tekent hij zijn eerste profcontract, op het moment dat hij zijn minuten nog maakt in Feyenoord Onder 19. Maar eind 2020 krijgt de rechtsback een flinke dreun. Een gescheurde kruisband houdt hem maandenlang aan de kant.
"Dat was best een zware tijd", vertelt Hall. "Ik revalideerde bij het eerste en zag de jongens elke dag trainen op dat mooie niveau, dan train je elke dag keihard om ook op dat niveau te komen. Ik heb veel tegenslagen gehad, maar ik denk dat ik altijd rustig ben gebleven en m'n ding ben blijven doen. Dat is het belangrijkste om te komen waar je wil komen."
Tekst gaat verder onder de reportage.
Na 'best een zware tijd' wil Hall nu zo snel mogelijk in Feyenoord 1 staan

Fantastisch karakter

Na nieuw blessureleed in de eerste helft van dit seizoen is Hall nu terug. In januari maakt hij zijn debuut voor het eerste van Feyenoord, sindsdien speelt hij elke wedstrijd bij Feyenoord Onder 21, onder de hoede van trainer Sipke Hulshoff.
"Denzel is een jongen met een fantastisch karakter, gaat altijd voorop in de strijd", vertelt Hulshoff. "Hij wil hard werken, ik moet hem de complimenten geven over hoe hij terug is gekomen. Dat wordt ook beloond, afgelopen week zat hij bij de eerste selectie in Marseille. Dat heeft hij verdiend."
"Dat was prachtig om mee te maken", kijkt Hall zelf terug op de halve finale van de Conference League in Frankrijk. "Maar het maakt me niets uit in welk stadion het is: als ik straks maar in Feyenoord 1 sta."