nieuws

Bewoners Geulstraat Sliedrecht vrezen nieuwe brand of erger

Na de brand in een kelderbox op de Geulstraat in Sliedrecht zijn bewoners bang voor nog meer ellende. De brand zou zijn aangestoken door een voormalig bewoner die zijn huis is uitgezet en in een kelderbox ging wonen.
De man zou door verhuurder MVGM uit zijn woning zijn gezet. Omdat hij de sleutels van meerdere kelderboxen had, is hij in één daarvan gaan wonen. Die box ging zondag
.
Ook is er rook- en roetschade in andere boxen en bovengelegen woningen. Politie en brandweer doen maandag onderzoek naar de oorzaak van de brand.
Soap
Bewoners van het complex denken dat hun ex-buurman de dader is. "Hij heeft aangekondigd dat hij van zijn uitzetting een mooie soap zou maken", zegt een van hen. "Hij heeft zelfs gedreigd met een bom."
Andere bewoners bevestigen zijn verhaal. Ze omschrijven de man als een alcoholist en iemand met psychische problemen. "Deze man moet gewoon geholpen worden voordat hij nog meer schade aanricht."
Vrij rondlopen
Het stoort de bewoners dat hij nog "vrij rondloopt". Volgens een van hen is de man zaterdagavond in zwaar beschonken toestand thuisgebracht door twee agenten. "Die hebben hem hier op zijn matrasje in de kelder gelegd. Dat kan toch niet?"
De politie heeft géén oorzaak voor de brand gevonden. "En de man die wij zaterdagavond aan de Geulstraat hebben afgezet, was in het bezit van sleutels van meerdere kelderboxen, via medebewoners. Hij sliep daar tijdelijk omdat hij zijn woning was uitgezet. De huisbaas was hiervan op de hoogte", aldus een woordvoerster van de politie,.

Afspraken

Verhuurder MVGM zegt dat de veelbesproken ex-bewoner zelf de huur heeft opgezegd. "Hij wilde daarop terugkomen, maar dat ging niet meer", aldus Deborah op den Brouw. Omdat de
man sleutels van meerdere kelderboxen bezit worden waarschijnlijk sloten vervangen.
Volgens de woordvoerster van MVGM is de zaak serieus opgepakt. "We hebben na de brand twee beveiligers ingezet en met de politie afspraken gemaakt. Dus als een bewoner de politie belt, dan weet men daar wat er speelt."