nieuws

Overval geldloopster Koopgoot in scène gezet

koopgoot.cropresize.tmp.jpg
koopgoot.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Justitie in Rotterdam heeft tweeënhalf jaar cel geëist tegen de man die een overval op een geldloopster in scène zou hebben gezet. Dat gebeurde in juli vorig jaar bij een pinautomaat in de Rotterdamse Koopgoot.
De geldloopster zat in het complot en liet zich vrijwillig vastbinden. De buit bedroeg 265.000 euro. De overvaller is een 23-jarige man uit Vlaardingen. Tegen hem is anderhalf jaar cel geëist.
De man zou het geld hebben afgestaan aan de hoofdverdachte, de 32-jarige Hassan B. uit Delft. Volgens Justitie is hij het brein achter de overval, maar de verdachte zelf ontkent elke betrokkenheid.

Geldloopster had relatie met verdachte

De geldloopster had een relatie met Hassan B. en zij heeft hem aangewezen als de bedenker van het plan. Volgens de verdachte handelde zij uit rancune, nadat zij erachter was gekomen dat Hassan getrouwd was, kinderen had én er meerdere vriendinnen op na hield.
De overvaller, Oscar van der B., heeft een bekentenis afgelegd. Volgens hem heeft Hassan niets met de overval te maken. Volgens Justitie is het opmerkelijk dat beide mannen eerder betrokken zijn geweest bij inbraken in casino's en dat Oscar toen ook beweerde dat zijn maat onschuldig was.
De geldloopster moet op een later moment voor de rechter komen. De buit is nog altijd zoek. Hassan B. zegt rond te komen van een WAO-uitkering van 860 euro in de maand. Justitie wijst er in dat verband op dat de Delftenaar wel twee Mercedessen op zijn naam heeft staan. De verdachte wilde niet vertellen hoe hij de auto's kan bekostigen.
Luister naar een bijdrage van Paul Verspeek