nieuws

Unilever in touw voor kerstpakketten Voedselbank

Het is inmiddels vaste prik voor honderden medewerkers van Unilever: in de week voor Kerst met zijn allen kerstpakketten inpakken voor de Voedselbank. Het is het zesde jaar op rij dat het bedrijf kerstpakketten schenkt.
Zo’n 350 medewerkers zijn er nodig om zevenduizend pakketten te kunnen vullen. Ze werken bij het distributiecentrum aan de Nassaukade in Rotterdam in diensten van anderhalf uur en moeten per dienst duizend dozen af krijgen om op schema te blijven.
"Binnen een dag zaten alle shifts vol", zegt Bibianne Roetert van Unilever. "Iedereen is erg enthousiast en heeft elk jaar weer zin om te helpen. Ze willen graag hun steentje bijdragen."

Mini-fabriek

De presentatiezaal van Unilever is voor de gelegenheid omgetoverd tot mini-fabriek, met een lopende band en allerlei producten van Unilever. In de pakketten zitten ook producten die normaal gesproken niet in de Voedselbankpakketten zitten, zoals deodorant en shampoo. Roetert: "Echt als extraatje voor kerst."
De medewerkers zijn maandag en dinsdag bezig met het inpakken van de pakketten. "Velen handen maken licht werk, dat zie je hier wel. En leuk om mee te helpen aan zo'n mooi initiatief", zegt een van de medewerkers.