112

112-nieuws teruglezen: Voorarrest verdachte (16) van steekincident in Vlaardingen verlengd | Politie Rotterdam lost waarschuwingsschot bij aanhouding

De Kortedijk in Vlaardingen waar de steekpartij gebeurde
De Kortedijk in Vlaardingen waar de steekpartij gebeurde © Media TV
In dit bericht hielden we je op de hoogte van het belangrijkste 112-nieuws uit de regio van woensdag 11 mei.

18:00 - Voorarrest verdachte (16) van steekincident in Vlaardingen verlengd

De jongen die verdacht wordt van het in de rug steken van een 21-jarige vrouw blijft een maand langer in voorarrest. Dat meldt de Raadkamer van de Rechtbank Rotterdam. De verdachte reed op zaterdagavond 16 april op zijn fiets op de Kortedijk in Vlaardingen en zou vanuit het niets een mes in de rug van de vrouw hebben gestoken.

14:56 - Verdwaalde schildpad op de A16

De politie stuitte begin van de middag op de A16 richting Ridderkerk op een verdwaalde schildpad. Waar het dier nu heen wordt gebracht, is nog niet duidelijk.

12:39 - Burgemeester Vlaardingen sluit supermarkt

Burgemeester Bert Wijbenga van Vlaardingen heeft een supermarkt gesloten na diverse misstanden. In de supermarkt werd sterkte drank verkocht zonder verplichte aanwezigheid van een leidinggevende, er werden geneesmiddelen verkocht zonder handelsvergunning, er werkte een illegale medewerker en er lag een mes bij de toonbank. Ook werd er gefraudeerd met meterkasten en lagen er producten in de schappen die over datum waren.
In totaal zijn drie supermarkten in Vlaardingen gecontroleerd. Bij een tweede supermarkt werden ook geneesmiddelen zonder vergunning verkocht, werkte een werknemer zonder contract en werden muizenkeutels gevonden. Voor dat laatste kreeg de supermarkt een boete.

11:49 - Defecte bovenleiding tussen Rotterdam en Utrecht

Op het traject tussen Rotterdam Centraal en Utrecht Centraal is een bovenleiding kapotgegaan. Hierdoor is er minder treinverkeer mogelijk, de NS denkt dat dit tot ongeveer 15:45 uur zal duren.

11:01 - Politie Rotterdam lost waarschuwingsschot bij aanhouding

De Rotterdamse politie heeft dinsdagavond een waarschuwingsschot gelost bij een aanhouding. Een 17-jarige jongen sloeg op de vlucht voor agenten op de Oostzeedijk-Beneden. Daar werd duidelijk dat hij een vuurwapen op zak had. Vervolgens werd bij de aanhouding een waarschuwingsschot gelost, waarna de verdachte meewerkte aan de aanhouding.
De 17-jarige jongen uit Harreveld bleek ook een valmes op zak te hebben. Hij zit vast op het bureau voor verder onderzoek.

11:10 - Heftruck prikt ton met pesticiden lek

De ambulancedienst heeft dinsdagavond laat vijftien mensen nagekeken na een ongeluk met een giftige stof, bij een loods aan de Zwarte Zeeweg op de Maasvlakte. Een van hen moest naar het ziekenhuis.
Bij een loods doorboorde een heftruck een ton met landbouwgif. De mensen in de buurt waren kregen last van hun ogen. Een van hen werd ook misselijk. De brandweer heeft een schuimlaag over het gelekte landbouwgif gespoten, om te voorkomen dat nog meer mensen er last van kregen.

10.29 - Dordtse politie vindt twee verdachten en hond in camper

De Dordtse politie heeft twee verdachten aangehouden op een industrieterrein in Dordrecht. De eerste verdachte werd snel aangehouden, de tweede werd in de boeien geslagen nadat hij zich in een camper had verstopt, samen met een hond. De twee verdachten braken volgens de politie zeecontainers open.

10:10 - Vertraging op A16 door ongeluk

08:20 - Ongeval op A15 bij Gorinchem zorgt voor vertraging

Op de A15 bij Gorinchem is een ongeval gebeurd. Volgens Rijkswaterstraat is er 'fikse vertraging vanuit Ridderkerk.' De weg was volledig afgesloten, inmiddels is er één rijstrook open. De vertraging zal voorlopig nog aanhouden, voorspelt Rijkswaterstaat.

07:50 - Brandstichting in Albert Heijn Vlaardingen

Op donderdagmiddag 10 mei is er brand gesticht in een Albert Heijn in Vlaardingen. Het vuur werd aangestoken in het schap van de chips. De hulpdiensten waren snel ter plaatse, het vuur werd snel geblust. Een aantal mensen is nagekeken door ambulancepersoneel in verband met het inademen van rook.
De politie heeft twee jongens aangehouden in verband met het incident.