FEYENOORD

Als Feyenoord wint huldiging in De Kuip, niet op Coolsingel

Vuurwerk in De Kuip voor Feyenoord-Slavia Praag
Vuurwerk in De Kuip voor Feyenoord-Slavia Praag © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
Mocht Feyenoord de finale van de Conference League tegen AS Roma winnen, dan wordt de selectie op vrijdag 27 mei in De Kuip gehuldigd. De belangrijkste reden om de huldiging niet traditioneel op de Coolsingel te houden is een tekort aan beveiligingspersoneel. Dat schrijft burgemeester Aboutaleb aan de gemeenteraad. Hij heeft hiervoor overlegd met Feyenoord, justitie en de politie.
"Veel mensen dragen Feyenoord een warm hart toe. Een huldiging op de Coolsingel zal daarom veel mensen bijeenbrengen. Ook gezinnen met kinderen. Iedereen moet er op kunnen rekenen dat de huldiging veilig en verantwoord verloopt", schrijft de burgemeester in zijn brief.
Vanwege de verwachte drukte van personeel en materiaal is daarom huldigen op het stadhuis niet mogelijk, aldus Aboutaleb. "Ik kan niet instaan voor de veiligheid tijdens de huldiging en daarom is, in overleg met Feyenoord, als locatie gekozen voor De Kuip.
Het tekort aan beveiligingspersoneel is ook de reden waarom een eventuele huldiging van Ajax zondag naar de Arena is verplaatst.

Waarom op vrijdag huldigen?

Huldigen op donderdag - de dag na de wedstrijd - kan niet, omdat dan nog supporters uit Tirana onderweg terug zijn. Het weekend is ook geen optie. Feyenoord moet dan spelers afstaan aan verschillende nationale elftallen die nog spelen.