FEYENOORD

Feyenoord wint in duel vol fouten van Go Ahead Eagles en is officieel derde in de eredivisie

Linssen viert goal tegen Go Ahead Eagles
Linssen viert goal tegen Go Ahead Eagles © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
Feyenoord heeft geen indruk gemaakt in de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles. De ploeg van trainer Arne Slot speelde met een sterk gewijzigd elftal omdat zijn team officeus al derde was. Uiteindelijk wist Bryan Linssen halverwege de tweede helft het enige doelpunt van de wedstrijd te maken (0-1), waardoor Feyenoord nu officieel derde is geworden in de eredivisie.
Dat er voor Feyenoord weinig op het spel stond, was in de eerste helft duidelijk te merken. De Rotterdammers begonnen nog met een goede voorzet van de herstelde Jens Toornstra, maar die bal werd makkelijk weggewerkt. Go Ahead Eagles nam vervolgens het initiatief over van Feyenoord, maar tot grote kansen leidde dit niet.
Het spel ging bij zowel Feyenoord als Go Ahead Eagles veel op en eer. Wat soms begon als een goede aanval, eindigde in een slap schot of een slechte pass. Halverwege de eerste helft leek de thuisploeg dé mogelijkheid te hebben op de openingsgoal. De in Dordrecht geboren scheidsrechter Danny Makkelie gaf een penalty aan Go Ahead Eagles.
Alireza Jahanbakshsh, die sowieso een wisselvallige eerste helft speelde, leek Isac Lidberg op de hakken te trappen in het strafschopgebied. De VAR greep echter in, omdat de aanvaller van Feyenoord alleen de bal raakte. Daarmee kwam Feyenoord goed weg en bleef de brilstand op het bord staan.

Fout op Fout

De wedstrijd ging na het VAR-moment verder waar het gebleven was: er werd fout op fout gemaakt. Beide ploegen leken er af en toe goed uit te komen, maar het ging in de afronding steeds weer mis. Jahanbakhsh kreeg nog een paar kansjes namens Feyenoord net als Lidberg voor de ploeg van oud-Feyenoorder Kees van Wonderen. Zo gingen de ploegen rusten met een 0-0 stand.
In de tweede helft kwam Feyenoord met drie wissels op het veld. Denzel Hall, Philippe Sandler en Cole Basset kwamen in het veld waardoor alleen doelman Ofir Marciano op het veld stond van de spelers die ook zondag tegen PSV speelden. Trainer Arne Slot wilde duidelijk zijn spelers sparen met oog op de finale van de Conference League op 25 mei tegen AS Roma.
Ramon Hendriks kijkt met een tevreden gevoel terug op de wedstrijd:

Meer kansen

Waar de eerste helft vooral bestond uit fouten, speelden beide teams een stuk beter in de resterende 45 minuten. Vijf minuten na rust zette Bryan Linssen zijn ploeg bijna op een oorsprong. De spits draaide weg en schoot de bal op de lat. In de omschakeling kon de thuisploeg uitbreken maar wist Marciano makkelijk in te grijpen.
Halverwege de tweede helft kwam Feyenoord dan eindelijk op voorsprong. Alireza Jahanbakhsh veroverde de bal na een knappe tackle en Linssen kon de bal meenemen. Oog in oog met de keeper faalde de spits niet en opende hij de score (0-1).

Een mooi en een vervelend moment

De wedstrijd bleef hierna slordig met weinig kansen en veel blessurebehandelingen bij beide ploegen. Tien minuten voor tijd kwam Karim Dermane in het veld. De middenvelder uit Togo maakte zijn debuut voor Feyenoord en beleefde hiermee een onvergetelijke avond in Deventer. Voor Sandler eindigde de wedstrijd in een deceptie. De gehuurde verdediger van Manchester City was net hersteld van een blessure, maar moest vlak voor tijd opnieuw geblesseerd van het veld.
Feyenoord trok uiteindelijk de zege over de streep, waardoor de Rotterdammers nu officieel derde zijn in de eredivisie. Zondag speelt de ploeg van Slot het duel met FC Twente om des keizers baard.

Go Ahead Eagles - Feyenoord 0-1 (0-0)

70' Bryan Linssen 0-1
Opstelling Feyenoord: Marciano; Pedersen, Geertruida (46' Hall), Trauner (46' Sandler) (81' Senesi), Hendriks; Aursnes (46' Basset), Hendrix, Toornstra (81' Dermane); Wålemark, Linssen, Jahanbakhsh