SPARTA

Maurice Steijn klaar voor laatste wedstrijd met Sparta: 'Alles doen om rechtstreeks te handhaven'

Maurice Steijn in gesprek met Adil Auassar
Maurice Steijn in gesprek met Adil Auassar © Orange Pictures - Hans van der Valk
Alles valt de laatste drie wedstrijden de goede kant op voor Sparta. Voor de komst van trainer Maurice Steijn won Sparta moeilijk zijn wedstrijden, maar sinds hij binnen de club aan het werk is, heeft Sparta al zeven punten in drie wedstrijd gepakt. Toch blijft Steijn bescheiden en denkt hij dat het niet per definitie aan zijn komst ligt.
"Ik doe niet zoveel anders dan andere trainers", zegt de trainer. "Alles valt nu de goede kant op. We hebben een goede spirit binnen het team en de verdediging heeft echt als kerels verdedigd. Je ziet de laatste wedstrijden waar we allemaal toe in staat zijn."
De supporters gaven veel kracht aan het elftal van Steijn: "De sfeer en de manier waarop iedereen meeleeft was echt geweldig. Het is een warme club tijdens hoge pieken en diepe dalen. Ik ben heel blij met hoe het nu gaat. We staan nu vijftiende in de eredivisie en op die manier ga je toch lekker de laatste wedstrijd in."
"We hebben het nu alles in eigen hand", vervolgt de trainer. "We zijn niet meer afhankelijk van andere ploegen en als we gewoon ons ding doen zondag moet het lukken. We staan er goed voor nu en we gaan er alles aan doen om ons rechtstreeks te handhaven", besluit Steijn, die in het gesprek ook aangeeft weer te worden bedreigd vanuit Breda.

Aangifte

Bij het vertrek van Steijn als trainer van NAC werd hij naar eigen zeggen meermaals bedreigd. Steijn stoort zich eraan dat dit door meerdere geledingen rondom de club werd gebagataliseerd. Toen zijn zoon Sem dinsdagavond namens ADO Den Haag scoorde bij NAC en wees naar zijn naam op z'n rug vervulde dat de Sparta-trainer met trots.
"Het was een mooie actie van hem", vertelt Steijn. "Na dinsdag werden we weer bedreigd, veelal digitaal. We gaan aangifte doen, daar waar we het de vorige keer hebben laten gaan."