FEYENOORD

Arne Slot over de fitheid van Feyenoord: 'Als ze zondag fit zijn, staan ze gewoon op het veld'

Arne Slot geeft aanwijzingen tijdens de wedstrijd aan Marcus Pedersen
Arne Slot geeft aanwijzingen tijdens de wedstrijd aan Marcus Pedersen © Orange Pictures - Jeroen Meuwsen
Hoofdtrainer Arne Slot kijkt met een dubbel gevoel terug op de wedstrijd tussen Feyenoord en Go Ahead Eagles. De Rotterdammers speelden een slechte eerste helft, maar in de tweede helft trok zijn ploeg toch aan het langste eind (0-1). Daar is de trainer uiteraard ook erg blij mee na afloop.
"De eerste helft zaten we echt niet in de wedstrijd, maar achteraf kan ik tevreden terugkijken. We houden de nul, spelen een redelijke tweede helft en uiteindelijk is het ook belangrijk dat je hem wint. We hebben de grens van zeventig punten in de eredivisie gebroken en dat is een knappe prestatie", vindt de eindverantwoordelijke van Feyenoord.
De trainer begon met veel wisselingen in het basiselftal aan de wedstrijd. Dat was niet voor alle spelers binnen Feyenoord even fijn. "Het is niet ideaal voor een speler om in een niet ingespeeld elftal te spelen. Uiteindelijk hebben we nog vier jongens mee laten doen die normaal gesproken ook altijd spelen, maar die hebben we ook weer gewisseld met oog op de wedstrijd van zondag."
Bekijk hieronder het hele interview met Arne Slot:
Arne Slot blikt terug op Go Ahead Eagles-Feyenoord (0-1)

Fitheid binnen selectie

Philippe Sandler viel halverwege de wedstrijd in voor Gernot Trauner, maar moest tien minuten voor tijd alweer het veld verlaten. "Hij gaf net al aan dat het een wissel uit voorzorg was. Hij was bang dat hij het niet ging redden", zegt Slot over de verdediger. Reiss Nelson en Luis Sinisterra waren er niet bij in Deventer: "Beiden hebben niet getraind deze week, omdat de vermoeidheid er goed in zat. Als ze zondag fit zijn, staan ze gewoon op het veld."