112

Voordeur van een woning opgeblazen in Rotterdam-IJsselmonde

Schade aan het huis aan de Bommelerwaard
Schade aan het huis aan de Bommelerwaard © MediaTV
In Rotterdam-IJsselmonde aan de Bommelerwaard is in de nacht van woensdag op donderdag een voordeur van een woning opgeblazen. De gevel raakte hierbij beschadigd, maar er raakte volgens de politie niemand gewond.
De klap vond plaats rondom 04:00 uur 's nachts. Het is volgens de politie onduidelijk of er iemand thuis was op het moment van de ontploffing. In het huis zou een gezin wonen, bestaande uit ouders en een kind.
Volgens een omwonende ging het om "een hele harde knal," dat vertelt ze aan Radio Rijnmond. "Ik zat rechtop in bed. Ik voelde druk op mijn borst, zo hard was het. Ik dacht direct aan een gasexplosie." Ze trok niet naar buiten om de situatie te inspecteren, ze keek uit het raam en bleef binnen. 's Ochtends liep ze er toevallig toch langs, toen ze haar hond moest uitlaten. "Ik schrik er nu wel van. De ruiten liggen eruit en volgens mij zijn er ook auto's kapot. Behoorlijke schade."
Andere omwonenden spreken nog van een wit elektriciteitsdraad dat na die na de explosie op straat lag, tussen de voordeur en de straat. Volgens omwonenden was dit mogelijk een soort ontstekingsmechanisme. De politie bevestigt dat ze deze verhalen hebben gehoord.
Het onderzoek van de politie is nog aan de gang.