112

112-nieuws teruglezen: Tram lijn 8 ontspoort I Twee Mazda's gestolen in Hoeksche Waard

De ontspoorde tram op de Kleiweg
De ontspoorde tram op de Kleiweg © Flashphoto
In dit bericht houden we je op de hoogte van het belangrijkste 112-nieuws uit de regio van donderdag 12 mei.

22:00 - Buschauffeur die kinderen vervoerde uit Nieuw Lekkerland dronken van de weg gehaald

De buschauffeur had veel meer dan de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken toen hij aan de kant werd gezet werd door de politie voor een blaastest op de A13. Hij blies 620 Ugl, terwijl de maximale hoeveelheid 220 Ugl is.
Volgens Alblasserdamsnieuws.nl gaat het om kinderen van basisschool de Wegwijzer uit Nieuw-Lekkerland die op weg waren naar het Nationaal Archief in Den Haag. Er is uiteindelijk een andere buschauffeur gevonden die de kinderen alsnog naar hun bestemming heeft gebracht.
De bus
De bus © Verkeerspolitie Den Haag

16:10 - Tram ontspoort op Kleiweg

Een tram van lijn 8 is op de Kleiweg in Rotterdam ontspoord. Dat gebeurde bij het eindpunt. De ontsporing eindigde met een knal tegen een elektriciteitshuisje. Bij de botsing raakte niemand gewond. Tramlijn 8 rijdt tijdelijk niet tussen de Straatweg en het eindpunt.

15:20 - Twee Mazda's gestolen in Hoeksche Waard

In de Hoeksche Waard zijn de afgelopen nacht twee Mazda's van het type CX5 gestolen. De rode werd gestolen van de Gruttostraat in Numansdorp. Een grijs model werd ontvreemd vanaf de Rozenlaan in Klaaswaal.

09:26 - Schip voor Spijkenisserbrug losgetrokken

Het schip dat voor de Spijkenisserbrug op een zandbank lag is losgetrokken door een sleepboot. Het schip wordt naar de Botlek vervoerd om gerepareerd te worden.

06:38 - Auto te water in Papendrecht

Woensdagavond laat is een auto te water geraakt in Papendrecht. Dat meldt de politie op Instagram. De bestuurder was een 27-jarige man "zonder vaste woon- of verblijfplaats." Hij is naar het ziekenhuis overgebracht met onbekende verwondingen, de politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.
De politie vond de auto 's avonds laat
De politie vond de auto 's avonds laat © Politie