COOLSINGEL

Brug van De Bijenkorf naar het WTC in aanbouw: Rotterdam krijgt er een stuk stad bij

Nog even en de luchtbrug tussen De Bijenkorf en het WTC aan de overkant van de Coolsingel is te zien. Inmiddels zijn de voorbereidingen begonnen. Grote bouwsteigers zijn het zichtbare bewijs voor de start van de zogenoemde Rooftop Walk.
"Het is een wandeling over de daken van de stad. Daarmee proberen wij de potentie van daken onder de aandacht te brengen van iedereen", begint Léon van Geest te vertellen terwijl hij over het dak van De Bijenkorf loopt.
De directeur van het Rotterdamse Dakendagen Festival gaat naar de plek waar de brug naar het WTC-gebouw begint. Althans, er wordt nog gebouwd en de brug moet voor 26 mei af zijn. Dan begint namelijk het festival dat duurt tot en met 24 juni. "Er is boven op de gebouwen in de stad allemaal ruimte die we niet gebruiken, terwijl het heel fijne ruimte is om te gebruiken", zegt hij terwijl hij zijn armen opent om aan te geven hoe groot alleen het dak van De Bijenkorf al is.
De luchtbrug tussen de bijenkorf en het WTC
Op het dak van de Bijenkorf komt ook een tentoonstelling. "Daarin willen we laten zien wat er allemaal mogelijk is op de daken. Een van de nadelen van daken is dat het allemaal eilandjes zijn. Je moet een dak op en weer naar beneden om dan weer op een ander dak te komen. Maar op het moment dat we die daken met elkaar verbinden, krijgen we er een heel stuk stad erbij", vertelt Van Geest.
Hij ziet in daken een belangrijke rol voor de toekomst weggelegd. "Denk aan extra publieke ruimte, of de vergroening van daken: dat kan allemaal bijdragen aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken."
Op het dak van de Bijenkorf wordt hard gewerkt aan de brug naar het WTC-gebouw
Op het dak van de Bijenkorf wordt hard gewerkt aan de brug naar het WTC-gebouw © Rijnmond