LOKAAL

Natuurspeeltuin De Gorzen officieel geopend op massaal bezochte feestmiddag

Blijdschap alom bij de initiatiefnemers en wethouder Laan bij de opening van de natuurspeeltuin
Blijdschap alom bij de initiatiefnemers en wethouder Laan bij de opening van de natuurspeeltuin © SCHIE
De Natuurspeeltuin De Gorzen is officieel open. De speelplek vlakbij de Maasboulevard is compleet vernieuwd, nadat Corina Versloot en Anja van Bekhoven het initiatief namen tot een renovatie en een plan bij de gemeente hadden neergelegd.
“We zijn superblij”, laat Van Bekhoven weten. “Het is echt heel mooi geworden.” De twee initiatiefnemers genieten zichtbaar van de heropening van de speeltuin en de massale drukte op de woensdagmiddag.
Geen speeltoestel wordt onbenut gelaten en de kinderen kunnen zich tegelijkertijd vergapen aan ballonnen en suikerspinnen. Maar het draait vooral om de nieuwe toestellen. Daarbij is gebruik gemaakt van veel hout, planten en bomen. De speeltuin is voorzien van nieuwe schommels, glijbanen en een waterzandbak, waar het de bedoeling is dat de kinderen lekker vies kunnen worden.

'Wij weten op het stadskantoor ook niet alles'

Het officiële moment - de onthulling van het naambordje bij de ingang - wordt uitgevoerd door wethouder Antoinette Laan, die tevreden is met het burgerinitiatief. “Wij weten op het stadskantoor ook niet alles. Dit is een perfect voorbeeld van een mooi initiatief uit de wijk. En je ziet dat het gedragen wordt door de bewoners. Nu hopen we dat dat ervoor zorgt dat de speeltuin netjes en heel blijft”, aldus Laan.
Één ding is nog niet op orde: de jeu-de-boulesbaan. De oude was verdord, maar de nieuwe is niet veel beter. “Hij is niet recht. De ballen lopen naar de zijkant af”, zegt Van Bekhoven. “Maar gelukkig wordt dat binnenkort opgelost.”