SPARTA

Danny Makkelie fluit degradatiekraker Heracles Almelo - Sparta

Danny Makkelie tijdens Real Madrid-PSG
Danny Makkelie tijdens Real Madrid-PSG © Orange Pictures - JEAN CATUFFE
De degradatiekraker tussen Heracles Almelo en Sparta staat zondag onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie uit Dordrecht. In de laatste speelronde van de eredivisie kan Sparta zich rechtstreeks veilig spelen. Bij winst is handhaving een feit, bij ieder ander resultaat is de ploeg van trainer Maurice Steijn afhankelijk van de concurrentie.
In Almelo wordt Makkelie bijgestaan door Hessel Steegstra en Jan de Vries langs de zijlijn. Joey Kooij is de vierde official en Kevin Blom vervult de functie van VAR in Zeist.
Sparta staat sinds woensdagavond boven de degradatiestreep na een 2-0 overwinning op PEC Zwolle. Adil Auassar en Vito van Crooij maakten het verschil voor de Rotterdammers.
Feyenoord neemt het in de 34ste speelronde in de Kuip op tegen FC Twente. Scheidsrechter Jeroen Manschot fluit dat duel tussen de nummers drie en vier van de eredivisie. Voor het team van trainer Arne Slot staat niets meer op het spel.
Heracles Almelo - Sparta en Feyenoord - FC Twente beginnen zondag om 14:30 uur en zijn uiteraard live te volgen op Radio Rijnmond.